More

  Portugal vant femmålsthriller

  Cristiano Ronaldo ble historisk.

  Det var lite som tydet på at oppgjøret mellom Portugal og Ghana skulle utvikle seg til et ellevilt fyrverkeri da lagene gikk til pause med 0-0 etter en høyst beskjeden førsteomgang. Men, da Cristiano Ronaldo satte inn 1-0 på et særdeles billig tildelt straffespark etter snaut halvspilt andreomgang, tok det fullstendig fyr.

  Ghanas André Ayew utlignet portugisernes ledelse, men afrikanerne var bare i himmelen noen minutter. João Félix og Rafa Leão satte inn 3-1 med bare noen minutters mellomrom, etter strålende portugisisk spill. Men, spenningen i kampen var langt fra over. Ghana ga seg ikke og reduserte ved Osman Bukari i det 89. minutt.

  Og, som vi har sett tidligere i VM, var kampen ikke over. Langt i fra. Hele ni tilleggsminutter kom opp på fjerdedommerens lystavle, og Ghana presset voldsomt på for en utligning. Helt på tampen fikk de en alle tiders mulighet, men maktet ikke å sette inn 3-3. Dermed kunne Portugal juble for 3-2 og tre poeng, men Ronaldo gleder seg nok enda mer over at han ble historisk. Den klubbløse veteranen ble med sin straffescoring den første spilleren i historien til å score i fem VM-sluttspill. En grei rekord å vise til når han innimellom slagene i VM må sitte oppe om kveldene og skrive jobbsøknader.

  Dermed tar Portugal kommandoen i Gruppe H, etter at Uruguay og Sør-Korea spilte 0-0 tidligere i formiddag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen