More

  Port Vale – Peterborough

  Han prøver igjen. Darren Ferguson tar fatt på sin fjerde epoke i Peterborough og den startet med tv-sendt kamp mot et sterkt hjemmelag.

  • 21.00
  • VALE PARK
  • Vsport 3

  PORT VALE

  I fjor spilte disse to lagene i henholdsvis League Two og Championship. At de nå etter 24 kamper ligger side om side med 35 poeng var det få som hadde trodd før sesongstart. Med seier her vil lagene være to poeng unna Barnsley som innehar siste playoff-plass. Darrell Clarke gjør underverker med det slitne laget fra Stoke on-Trent og tok et særs imponerende opprykk i fjor til tross for at han selv måtte ta fri fra fotballen grunnet tragisk dødsfall i familien. Han hadde likevel lagt et fundament som holdt i perioden han var borte og kom tilbake tidsnok til å lede laget til en overraskende seier på Wembley mot Mansfield.

  Deres første sesong tilbake til League One har vært imponerende og mye av grunnen er deres sterke form hjemme på ærverdige Vale Park. Stadionet som huser 18 000 har de fortsatt problem med å fylle men snitter i år på rundt 10 000, deriblant av og til Robbie Williams. Fem seiere og tre uavgjorte kamper har det blitt. Bare Portsmouth, Sheffield Wednesday og Ipswich har reist derfra med tre poeng denne sesongen. Den senere tid har også borteformen tatt seg opp noe som har resultert i overraskende seiere mot både Derby og Plymouth. Med fire seiere på siste seks kan man si at hjemmelaget er i form. Sist snudde de 0-1 til 3-1 i løpet av kampens fem siste minutter borte mot Forest Green.

  PETERBOROUGH

  Så var det på an igjen. Darren Ferguson fant ut at han ikke kunne redde dette mannskapet i Championship og trakk seg dermed tilbake for knappe året siden. Inn kom Grant McCann som nettopp hadde fått sparken i Hull. Han reddet ikke klubben fra nedrykk og har etter en god start i League One fått det tyngre og tyngre. Bare en seier på de siste syv kampene resulterte i at McCann fikk sparken forrige uke og samtidig ble det bekreftet at Darren Ferguson returnerer for fjerde gang. Med sitt bidrag ut sesongen skal han nå forsøke å redde det som er igjen av sesongen og håpet om å klare en av de fire kvalikplassene. Sønn av Sir Alex har klart opprykk med The Posh fem ganger tidligere, og fire av dem fra League One.

  Laget står med elleve seiere, to uavgjort og hele elleve tap til nå i sesongen og selv om de har toppscorer i ligaen Jonson Clarke-Harris har han bare scoret en gang på de seneste seks oppgjørene. Nå håper han at hans gamle sjef skal få fart på scoringssnittet som strakk seg til fantastiske 31 scoringer forrige gang de var samlet i League One. Sist oppgjør endte med 0-3 hjemme mot Wycombe som også ble nådestøtet for McCann.

  SE OPP FOR

  For hjemmelaget er deres toppscorer Ellis Harrison som er den største stjerna. Spissen står med åtte mål til nå i sesongen. Mipo Odubeko er en joker som mest trolig starter på benken men kan skape kaos når han kommer inn. Ben Garrity må også ha en god dag om Port Vale skal ta tre poeng.

  For Peterborough er det foruten nevnte Clarke-Harris to unggutter som har imponert denne sesongen. 20 år gamle Ricky-Jade Jones og et år eldre Kwame Poku har tidvis herjet med forsvarsspillerne i League One.

  TIPS

  Om det ikke var for at Darren Ferguson var tilbake ville vi gått for en soleklar hjemmeseier. Nå er det verre men med en jevn kamp i vente spiller vi fortsatt på hjemmeseier da den gir høyest odds. 2.90 hos Coolbet prøves.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen