More

  Play off-finale: Brentford – Swansea

  Superlørdag for fotballfansen, og mange vil nok mene Champions League-finalen mellom Chelsea og Manchester City stjeler oppmerksomheten.
  Til alt hell spilles imidlertid CL-finalen på kveldstid, noe som gjør at oppmerksomheten rettes mot Wembley på dagtid. Der spilles tross alt verdens mest verdifulle finale. Det har blitt regnet på, og prognosene sier at vinneren i løpet av de neste tre årene vil kunne bokføre minimum 170 millioner pund gjennom spill i toppdivisjonen. Dette er da om man kalkulerer inn umiddelbar retur til The Championship. Skulle man klare ny kontrakt på første forsøk vil det dryppe ytterligere 100 pundmillioner inn på konto.
  Tiende forsøk
  Norwich og Watford har allerede feiret sine opprykk til Premier League, og lørdag avgjøres det altså hvilken klubb som slår følge opp.
  Både Swansea og Brentford er fremme i sitt andre strake play off, da klubbene møttes også forrige sesong. Brentford dro lengste strå i semifinalen, men kom til kort mot Fulham i finalen på landslagsarenaen.
  Og at Brentford kommer til kort i play off er intet nytt. Faktisk er det ingen annen klubb som har mislyktes like mange ganger i sluttspill som dette. Man er nå fremme i sitt tiende strake play off, og alle de ni foregående har vært mislykket. Biene fra hovedstaden er favoritt lørdag, men favoritt var man også da det endte med tap etter ekstraomganger mot Wembley i fjor.
  Revansjelyst
  Swansea ankommer Wembley for å revansjere nederlaget mot nettopp Brentford i forrige sesongs semifinale, mens Brentford har kikkerten siktet mot å revansjere finaletapet mot Fulham.
  Brentford-boss Thomas Frank er uansett stolt over å være fremme i andre strake finale.
  -Vi vet selvfølgelig at det er opprykk som betyr noe, men vi er likevel stolte over igjen å ha nådd finalen, sier hovedstadsklubbens danske manager.
  Brentford er oddsfavoritt på Wembley, men begge sesongens ligaoppgjør mot Swansea endte 1-1.
  Swansea-manager Steve Cooper har da også ambisjoner.
  -Vi møter et godt lag, men det vil bety alt for klubben å rykke opp. Vi vil grave dypt for å nå vært mål, sier Swansea-manageren til walisisk presse denne uken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen