More

  PL gjennom år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 07/08

  Spenningen holdt seg til siste ligarunde, men United stakk av med tittelen for andre år på rad, og endte to poeng foran Chelsea. Arsenal og Liverpool fulgte på sedvanlig vis på plassene etter. Fernando Torres var en naturlig kandidat til å stikke av med prisen som beste signering i dagens kåring, og hadde kåringen gjeldt kun sesongen 07/08, ville Kop-yndlingen også vunnet med atskillig margin. I stedet er det en 17 år gammel venstreback som står igjen som seierherren.
  SUKSESSEN: GARETH BALE
  Fra Southampton til Tottenham for £7 millioner
  7 millioner pund var uhørt for en 17-åring, til tross for at vi har kommet ganske langt inn på 2000-tallet. Det startet imidlertid ikke lovende. Tottenham vant ikke noen av de 24 første ligakampene Gareth Bale var involvert i, men da venstrebacken ble flyttet opp på vingen, endret alt seg. I sesongen 2010/11 begynte det virkelig å løsne for ham på White Hart Lane, og 2012/13-sesongen leverte han 30 målpoeng på 33 PL-kamper. Det fikk Real Madrid til å bla opp ubeskjedne £85,3 millioner for kantspilleren, og den opprinnelige overgangsprisen er også grunnen til at vinner denne kåringen foran Fernando Torres – såvidt.

  FLOPPEN: OWEN HARGREAVES
  Fra Bayern München til Man Utd for £17 millioner
  Owen Hargreaves var bare 26 år gammel da han ankom Old Trafford, og burde hatt sine beste år foran seg i United-drakta. Men, en endeløs strøm av skader gjorde det helt umulig for midtbanespilleren å lykkes for de røde djevlene. Ble en stadig mer perifer brikke i Sir Alex Fergusons mannskap, og klokket opp bare 27 ligakamper på de fire årene han tilbrakte på Old Trafford.

  KURIOSITETEN: DANIEL BRAATEN
  Fra Rosenborg til Bolton for £450 000
  Daniel Braaten ankom Premier League etter å ha tidvis herjet i Tippeligaen med Rosenborg. Den dribleglade angrepsspilleren ble imidlertid aldri noen hit på Reebok Stadium. Braaten var altfor sjeldent “på” når han fikk muligheten i Bolton-drakta, og nordmannen måtte ta til takke med bare seks Premier League-kamper og én fattig scoring. Gikk gratis til Toulouse etter bare én sesong i Premier League.

  Fem foregående sesonger:
  06/07-sesongen05/06-sesongen04/05-sesongen03/04-sesongen02/03-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen