More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 99/00

  Nytt årtusen, men fremdeles ligagull til Manchester United. De rødje djevlene gikk nok en gang til topps foran Arsenal på andre og Leeds på tredje. Liverpool måtte nøye seg med fjerdeplassen. Men, som alltid, her skal vi se nærmere på overgangene fra denne sesongen.
  SUKSESSEN: THIERRY HENRY
  Fra Juventus til Arsenal for £11 millioner
  Ikke bare sesongens beste kjøp, men kan hende også den beste signeringen gjennom alle tider i Premier League. Thierry Henry herjet med forsvarsspillere gjennom totalt ni sesonger med Arsenal fordelt på to perioder. Han var med på å vinne to ligagull, scoret 175 mål på 258 kamper i tillegg til fire assists, ble ligaens toppscorer fire ganger og vant sesongens spiller to ganger. Nok sagt. Har du ikke sett taket løfte seg i comebacket hans mot Leeds, har du gått glipp av noe.

  FLOPPEN: CHRIS SUTTON
  Fra Blackburn til Chelsea for £10 millioner
  Chelsea trodde nok de hadde gjort et kupp da hentet Chris Sutton fra nedrykksklare Blackburn. Men, signeringen skulle vise seg å være en katastrofe. Den tidligere Premier League-mesteren scoret bare ett (!) mål på 28 kamper for the Blues i hans eneste sesong på Stamford Bridge. Chelsea fikk mirakuløst nok nesten to tredjedeler av pengene tilbake da de solgte han videre til Celtic året etter.

  KURIOSITETENE: MARTIN ANDRESEN, ANDREAS LUND, KJETIL WÆHLER OG TROND ANDERSEN
  Fra Stabæk, Start, Lyn og Molde
  Her var det ikke nok med én kuriositet, men vi måtte ta med hele den norske bøtteballetten som ble med Røkke og Gjelsten til Wimbledon. Finansmogulene hadde tatt kontroll over the Crazy Gang, og ansatte Drillo og Lars Tjærnås som sine trenere. De raidet Tippeligaen i jakten på forsterkninger, men ingen lot seg nevneverdig imponere av kvartetten som kom inn portene på Selhurst Park, og den ene nordmannen floppet på verre vis enn den neste. Wimbledon rykket ned og alle med norsk pass ble kjeppjaget ut av klubben.

  Publisert tidligere:
  98/99-sesongen97/98-sesongen96/97-sesongen95/96-sesongen94/95-sesongen93/94-sesongen92/93-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen