More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 97/98

  Dagen før det bare er nøyaktig én måned til avspark i Premier League, ser vi tilbake på overgangene som ble gjort i 97/98. Arsenal ble mestere i blant annet Patrick Vieiras første sesong på balløya, mens Manchester United måtte nøye seg med andreplassen. Liverpool fullførte pallen. 
  SUKSESSEN: SHAY GIVEN
  Fra Blackburn til Newcastle for £1,5 millioner
  Arsenal-fans vil kanskje, med rette, hevde at Emmanuel Petit eller Marc Overmars var den beste signeringen denne sesongen. Også Chelsea-fansen og Tore André Flo har en sak. Men, valget falt til slutt på den bunnsolide sisteskansen Shay Given. Iren voktet buret for the Magpies i 12 sesonger, og holdt buret rent 91 ganger på totalt 353 ligakamper for en klubb som aldri har vært spesielt berømt for sin defensive soliditet. En vaskeekte legende på St. James´ Park.

  FLOPPEN: DEAN HOLDSWORTH
  Fra Wimbledon til Bolton for £3,5 millioner
  Bolton tok sjansen og slettet klubbens egen overgangsrekord for Wimbledon-spissen. Planen var at Holdsworth skulle skyte the Wanderers til fornyet Premier League-kontrakt, men slik gikk det ikke. Spissen scoret bare tre mål på 20 ligakamper den sesongen, og Bolton rykket ned på 18. plass. Ble i klubben til januar 2003 da han skrev under for Coventry.

  KURIOSITETEN: Paul Ince
  Fra Inter til Liverpool for £4,2 millioner
  Tanken var at Liverpool var bare en solid midtbanegeneral unna ligagullet da valget kontroversielt nok falt på Paul Ince. Det var nemlig bare to sesonger siden at midtbanekrigeren forlot Manchester United til fordel for Inter, men det gikk slett ikke slik de røde hadde håpet på. Ince fikk bare to sesonger i klubben og var en skygge av seg selv fra tiden på Old Trafford. Ble solgt videre til Middlesbrough for lommerusk etter to sesonger på Anfield. Ince kunne like gjerne vært sesongens flopp så vel som sesongens kuriositet. 

  Publisert tidligere:
  96/97-sesongen95/96-sesongen94/95-sesongen93/94-sesongen92/93-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen