More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 96/97

  Transfers-kåringen vår har kommet til sesongen 96/97. Manchester United vant nok engang ligaen, med Newcastle på andreplass. The Magpies, Arsenal og Liverpool endte alle opp på samme poengsum (!) og dermed måtte målforskjell til for å skille lagene. Her er våre overgangspriser fra denne sesongen.
  SUKSESSEN: PATRICK VIEIRA
  Fra Milan til Arsenal for £3,5 millioner
  Det var flere megasuksesser på overgangsfronten denne sesongen. Alan Shearer (Newcastle), Ole Gunnar Solskjær (Man Utd) og Gianfranco Zola (Chelsea) er bare noen som med hell skiftet beite, men Patrick Vieira stikker av med seieren. En usedvanlig majestetisk midtbanegeneral med klokkerene lederegenskaper. Patruljerte Arsenals midtbane med den største selvfølge, og ledet the Gunners til tre PL-titler og nok et medlem av Invincibles. Fikk totalt 279 kamper i Premier League for klubben.

  FLOPPEN: SASA CURCIC
  Fra Bolton til Aston Villa for £4 millioner
  Serberen storspilte for Bolton, men på Villa Park forsvant formen hans som dugg for solen. Aston Villa satset store penger på midtbanespilleren, men fikk bare 22 kamper i hans første sesong. Neste sesong gikk det enda verre, da stoppet det på syv ligakamper. Han kalte overgangen til Aston Villa som den største tabben i hans liv og forlangte å bli plassert på overgangslisten. Da ønsket ble innfridd, ble han solgt til Crystal Palace for langt mindre enn hva Villa bladde opp for ham.

  KURIOSITETEN: LEE CLARK
  Fra Newcastle til Sunderland for £2,5 millioner
  Sunderland og Newcastle er nok et eksempel på to klubber det strengt tatt ikke er lov å bytte mellom, men Lee Clark tok likevel sjansen da Sunderland ringte. Samme dag som han signerte for the Black Cats, ble han også kalt opp til sin første landslagssamling. Oppholdet i Sunderland ble imidlertid alt annet enn vellykket, og midtbanespilleren fikk bare tre kamper for klubben.
  Publisert tidligere:
  95/96-sesongen94/95-sesongen93/94-sesongen92/93-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen