More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 95/96

  Vi har kommet til den fjerde Premier League-sesongen, og flere legender har allerede blitt hedret i denne spalten. Publikumshelten Andy Cole ble kåret det beste kjøpet fra sesongen 94/95 – hvem står for tur denne gangen?
  SUKSESSEN: DENNIS BERGKAMPFra Inter til Arsenal for £7,50 millioner
  En av Arsenals største legender gjennom tidene. Dennis Bergkamp ankom Highbury som 26-åring, og var allerede et veletablert navn i Europa. Men, det var i Premier League at den spektakulære nederlenderen tok spillet sitt til nye høyder. 87 mål og 94 assists understreker ikke godt nok hvor viktig han for the Gunners over 315 Premier League-kamper. Vant tre Premier League-titler med klubben og var et av de viktigste medlemmene av legendariske Invincibles.

  FLOPPEN: DARKO KOVACEVICFra Røde Stjerne til Sheffield Wedneday for £5 millioner
  Serberen er en aldri så liten legende i europeisk fotball, men i Sheffield var det mismatch fra dag én. Ankom januar 1996 og forlot stålbyen bare et halvt år senere. Scoret kun fire mål på de 16 Premier League-klubbene han fikk for klubben. The Owls var heldige som fikk tilbake mer enn de betalte da han forlot Hillsborough til fordel for Real Sociedad sommeren 96.
  KURIOSITETEN: TONY COTONFra Manchester City til Manchester United for £500 000
  Bytte hjemmebane fra City Ground til Old Trafford er strengt tatt ikke lov, men Tony Coton gjorde et unntak fra regelen, da Sir Alex Ferguson overbeviste 34-åringen om å være Uniteds andrekeeper. Fikk ikke ett eneste minutt i ligaen for de røde djevlene, og etter én sesong i klubben, prøvde han lykken i Sunderland ett år før han la keeperhanskene på hylla. 
  Publisert tidligere
  94/95-sesongen
  93/94-sesongen
  92/93-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen