More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 94/95

  Dette var året Alan Shearer skjøt Blackburn til deres første og foreløpig siste Premier League-tittel. I denne spalten er det imidlertid signeringene fra denne sesongen vi skal se under lupen.
  SUKSESSEN: ANDY COLEFra Newcastle til Man Utd for £7 millioner
  Andy Cole ble den dyreste britiske spilleren noen sinne da han i en sjokkovergang i januar 1995 skiftet beite fra St. James´ Park. Cole ble en umiddelbar hit i Manchester, og fikk hele seks år i klubben og vant 5 Premier League-titler. Han utgjorde et legendarisk spisspar sammen med angrepspartneren Dwight Yorke, og 93 mål på 195 Premier League-kamper for de røde djevlene. Det var hard kamp om å være det beste kjøpet denne sesongen; Chris Sutton (Blackburn), Dion Dublin (Coventry), Jürgen Klinsmann (Tottenham) og Duncan Ferguson (Everton) var alle på blokka.

  FLOPPEN: ILIE DUMITRESCU
  Fra Steaua Bucuresti for £2,6 millioner
  Rumeneren ankom White Hart Lane som et relativt ubeskrevet blad, men Spurs bladde likevel opp gode penger for midtbanespilleren, etter å ha imponert under VM i USA. Dumitrescu ble imidlertid aldri noen hit i London, og fikk bare 18 ligakamper for de liljehvite. Han ble etter hvert til West Ham, og heller ikke der ble det noen suksess, mye på grunn av trøbbel med arbeidstillatelse.

  KURIOSITETEN: ØYVIND LEONHARDSENFra Rosenborg til Wimbledon for £800 000
  The Crazy Gang trengte en løpsmaskin i rekkene sine, og hvem var vel bedre til å fylle rollen enn Øyvind Leonhardsen. Evighetsmaskinen ankom Wimbledon som årets spiller i Norge, og var the Dons´ dyreste kjøp denne sesongen. Han var eller mindre fast på laget og fikk 78 kamper i ligaen for blåtrøyene i løpet av de tre sesongene han tilbrakte på Selhurst Park. 
  Publisert tidligere:
  1992/93-sesongen1993/94-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen