More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste, og rareste kjøpet i sesongen 93/94

  I går kåret vi Alan Shearer som det beste kjøpet i Premier League sesongen 92/93, til tross for sterk motstand fra Eric Cantona. Vi fortsetter nedtellingen til årets sesongen, og går løs på 1993/94.
  SUKSESSEN: ROY KEANE
  Fra Nottingham Forest tli Man Utd for £3,75 millioner
  Sir Alex Ferguson visste neppe hvor viktig den da 21 år gamle Roy Keane skulle vise seg å bli for de røde djevlene. Keane var en av de mest engergiske midtbanespillerne verden har sett, og en leder med stor L. Han holdt alle sine lagkamerater til ansvar, og sørget for at en viss standard var opprettholdt til enhver tid så lenge han var i klubben. Midtbanekrigeren vant 13 titler med United, hvorav 7 i Premier League. Et av Uniteds beste kjøp noen sinne.

  FLOPPEN: NIGEL CLOUGH
  Fra Nottingham Forest til Liverpool for £2,48 millioner
  Det hersker ingen tvil om at det var Man Utd som fikk mest valuta for pengene, da de røde djevlene og Liverpool bestemte seg for å se til Nottingham Forest for å forsterke midtbanen denne sesongen. Clough var en kjempesuksess under sin far, Brian, i Nottingham Forest, men i Liverpool gikk det ikke slik de helrøde hadde håpet. Clough jr. fikk bare 39 ligakamper for the Reds og scoret syv mål. Etter to år i klubben, solgte Roy Evans han videre til Manchester City.

  KURIOSITETEN: JAN ÅGE FJØRTOFT
  Fra Rapid Wien til Swindon for £630 000
  Kanskje ikke den rareste overgangen denne sommeren, men en av de mer nostalgiske for oss nordmenn. Jan Åge Fjørtoft var en ubetinget suksess for det lille Premier League-laget, og scoret 12 ligamål på 36 kamper for the Robins. Ble solgt til Middlesbrough ett år senere for nærmere to millioner pund.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen