More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 92/93

  Mens Thomas allerede er godt i gang med sin gjennomgang av samtlige 50 lag som har vært i Premier League siden oppstart i 92/93, skal jeg fra i dag kåre det beste, dårligste og rareste kjøpet fra hver sesong.
  Stjernene er mange å ta av, floppene enda flere, og kuriositetene hoper seg jammen opp de også. Her er det selvsagt umulig å komme opp med noen fasit, noe vi skal få et eksempel på allerede nå, når en skal kåre det beste kjøpet i 92/93-sesongen.
  SUKSESSEN: ALAN SHEARERFra Southampton til Blackburn for £3,60 millioner 
  Vinneren i denne klassen stod mellom Alan Shearer og Eric Cantona, og det kunne like gjerne vært den franske kongen av Manchester som stakk avgårde med seieren her. Alan Shearer scoret 16 mål på 21 kamper i sin debutsesong for Rovers, før han dundret inn 31 mål sesongen etter. I 94/95 skjøt han Blackburn til ligagull med sine 34 (!) fulltreffere i ligaen. Så fulgte nok en 31-målssesong i sin siste sesong med klubben, før han ble solgt til Newcastle for £15 millioner pund i 1996, som på den tiden gjorde han til den dyreste overgangen noen sinne.

  FLOPPEN: PAUL STEWARTFra Tottenham til Liverpool for £2,3 millioner
  Kun den aller mest hardbarkede fansen på Merseyside husker Paul Stewart. De som husker han, husker en fullstendig uinteressert midtbanespiller, som tidvis fikk prøve seg på topp. Spilte sin siste kamp for Liverpool under halvannet år etter at han signerte, og spilte ikke ett eneste minutt for klubben de to siste sesongene på Merseyside. Han har avslørt i ettertid at han drakk store mengder alkohol under oppholdet i Liverpool for å drukne minnene fra da han som ungdom ble misbrukt av juniortreneren sin.

  KURIOSITETEN: FRANK STRANDLIFra Start til Leeds for £300 000
  En vintergusten Frank Strandli forlot i januar 1993 Kristiansand til fordel for klubben han vokste opp som stor supporter av. Til tross for at han bare spilte 14 ligakamper for Leeds, hvorav 5 fra start, huskes “Fat Frank” fremdeles med nostalgisk anerkjennelse den dag i dag. Scoret bare 11 minutter inn i debuten da han kom inn for Rod Wallace, men det ble også det store høydepunktet i en relativt kort Leeds-karriere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen