More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 13/14

  Liverpool var endelig med helt inn i kampen om ligagullet denne sesongen, men Steven Gerrards berømte “slip” forærte Manchester City tittelen. Chelsea fulgte på tredjeplass, og Arsenal på sin sedvanlige fjerde. Men, som vanlig er det overgangene denne sesongen vi skal se nærmere på.
  SUKSESSEN: FERNANDINHO
  Fra Shakhtar Donetsk til Manchester City for £30 millioner
  Brasilianeren var så ivrig på å slutte seg til Manchester City at han betalte £4 millioner av overgangssummen fra egen lomme, slik at City “bare” betalte £30 millioner for midtbaneankeret. Fremdeles en stiv pris, men Fernandinho var en klippe på Citys midtbane i nesten ti år. Han fikk med seg i alt 264 kamper for the Citizens før han ga seg i klubben i mai, og har vunnet ikke mer enn fem PL-titler. En av de beste midtbanespillerne i Premier League-historien, i alle fall en av de mest undervurderte.

  FLOPPEN: STEVAN JOVETIC
  Fra Fiorentina til Manchester City for £23 millioner
  Manchester City har hentet mye gull til Etihad, men atskillige pundsedler har også blitt ødslet vekk. 23 millioner av disse gikk med på å hente Jovetic til Fiorentina, som var en heller mislykket affære. Montenegrineren scoret bare åtte mål på i alt 30 ligakamper for de lyseblå, og varte i klubben i kun to sesonger før han gikk videre til Inter.

  KURIOSITETEN: MO SALAH
  Fra Basel til Chelsea for £11 millioner
  Dagens Liverpool-stjerne får denne prisen utelukkende for hvordan han floppet i Chelsea, hvilket er smått utrolig når man ser den verdensstjernen som skinner for Liverpool i dag. Nettopp Liverpool hadde planer om å hente den da 21 år gamle Salah til Anfield, men Chelsea slo til først. Han fikk imidlertid svært begrenset med tillit på Stamford Bridge, og det ble bare 13 ligakamper og to mål før turen gikk videre til Roma. The rest is history.

  Fem foregående sesonger:
  12/13-sesongen11/12-sesongen10/11-sesongen09/10-sesongen08/09-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen