More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 11/12

  Tilgi ingressen, men det er et dårlig skjult homage til Øyvind Alsakers legendariske kommentering av scoringen mot QPR som ga Manchester City ligatittelen, tre minutter på overtid i aller siste ligarunde. Dermed er det heller kanskje ingen overraskelse hvor vi skal for å kåre overgangsvinneren denne sesongen.
  SUKSESSEN: SERGIO AGÜERO
  Fra Atlético Madrid til Manchester City for £38 millioner
  Manchester City bladde opp atskillig mer for argentineren, enn hva Man Utd gjorde for David de Gea og Liverpool for Jordan Henderson denne sesongen, men det var egentlig aldri i tvil. Sergio Agüero vokste seg til å bli en av Citys beste og viktigste spillere gjennom alle tider, og hvem glemmer vel den udødelige scoringen mot QPR. 184 mål og 55 assists på 275 kamper taler sitt tydelige språk, og spissen fikk også med seg fem ligatitler med the Ctitzens. Har også fått sin egen statue utenfor stadion.

  FLOPPEN: STEWART DOWNING
  Fra Aston Villa til Liverpool for £19 millioner
  Grunntanken med å hente Downing til Liverpool forsåvidt enkel nok; Venstrekanten skulle slikke krittet og fore Andy Carroll med baller i boksen. Slik gikk det aldri. Downing ble en gedigen flopp på Merseyside, og noterte seg for kun tre mål og syv målgivende på 65 ligakamper for de helrøde. Ble solgt videre til West Ham for vekslepenger etter to sesonger.

  KURIOSITETEN: THIERRY HENRY
  Fra New York til Arsenal på lån
  Dette var sesongen legenden og helten vendte hjem. Thierry Henry er trolig Arsenals største spiller gjennom tidene, og det var flere enn Gunners-fansen som fikk en tåre i øyekroken da han kom inn fra benken i sin andre debut og ble matchvinner i FA Cup-kampen mot Leeds. Fansen fikk bare seks måneder med Henry i den andre perioden, og det var tydelig å se at han var langt fra den samme spilleren som forlot dem for Barcelona. Men, bare å se Henry i Arsenal-drakt igjen var mer enn nok for alle parter.

  Fem foregående sesonger:
  10/11-sesongen09/10-sesongen08/09-sesongen07/08-sesongen06/07-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen