More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 09/10

  Det ble nok en gullkamp til døra, og Chelsea tok tilbake tronen i engelsk fotball, ett fattig poeng foran Man Utd, mens de scoret rekordmange 103 mål på sin ferd til titteltriumf. Arsenal og Tottenham fulgte på de neste plassene, mens Liverpool skuffet stort med sin 7. plass. Det var imidlertid en ukjent 19-åring i Tottenham som ble overgangsvinneren denne sesongen.
  SUKSESSEN: KYLE WALKER
  Fra Sheffield United til Tottenham for £4,5 millioner
  Tottenham måtte trengte tålmodighet for å få Kyle Walker skikkelig i gang på White Hart Lane. Den 19 år gamle høyrebacken ble sendt rett tilbake til Sheff. Utd på et sesonglangt låneopphold etter overgangen til Spurs, og det var først i sesongen 2011/12 at han spilte seg til fast plass på laget. Derfra spilte imidlertid den lynhurtige backen så å si alt som var for Tottenham, og var og er den dag i dag en av ligaens beste høyrebacker. Spurs solgte ham videre til Manchester City med atskillig profitt, etter at de lyseblå bladde opp hele £45 millioner for høyrebackens tjenester.

  FLOPPEN: DINIYAR BILALYADETINOV
  Fra Lokomotiv Moskva til Everton for £9 millioner
  Everton trodde de hadde gjort et skikkelig kupp da de hentet den russiske playmakeren til Goodison Park. Men, Diniyar Bilyaletdinov viste bare tidvis hva han var i stand til i løpet av oppholdet på Merseyside. Var inn og ut av laget gjennom hele sin tre og et halvt år lange periode på Goodison, og til sammen ble det bare 58 ligakamper for russeren.

  KURIOSITETEN: BJØRN HELGE RIISE
  Fra Lillestrøm til Fulham for £2 millioner
  Lillebror Riise storspilte i Tippeligaen for Lillestrøm mellom 2005 og 2009, og overbeviste Fulham tilstrekkelig til å hente midtbanespilleren til Premier League. Oppholdet på Craven Cottage ble imidlertid særdeles mislykket. Han tilbrakte to og et halvt år i Vest-London, men i løpet av denne tiden ble det bare 15 ligakamper for the Cottagers. Låneopphold til Sheffield United og Portsmouth fulgte deretter, før han vendte hjem til Lillestrøm i 2012. 

  Fem foregående sesonger:
  08/09-sesongen07/08-sesongen06/07-sesongen05/06-sesongen04/05-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen