More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 08/09

  Rafa Benítez og Liverpool var endelig med i gullkampen for fullt, men måtte til slutt strekke våpen for Man Utd, som endte opp som vinnere nok en gang, med fire poengs margin til de helrøde. Chelsea fulgte på tredje, med Arsenal på sin sedvanlige fjerdeplass. Nyrike Manchester City måtte ta til takke med en skuffende 10. plass.
  SUKSESSEN: SEAMUS COLEMAN
  Fra Sligo Rovers til Everton for £60 000
  Tottenham-fansen får ha oss unnskyld for at de satte kaffen i halsen nå, men i forhold til valuta for pengene, skal det mye til for å slå skarve £60 000 pund for Seamus Coleman. Den 20 år gamle høyrebacken ankom Merseyside som et ubeskrevet blad, men anses i dag som en av Evertons egne. Han har tjent the Toffees trofast i 14 år, og i atskillige av disse sesongene har han blitt ansett som en av Premier Leagues beste høyrebacker. 328 kamper i Premier League for Everton, og selv om han ikke lenger er like viktig på banen i dag, forblir han uunnværlig for scouserne i garderoben.

  FLOPPEN: ROBINHO
  Fra Real Madrid til Manchester City for £32,5 millioner pund
  Nyrike Manchester City var ute etter å flekse økonomiske muskler, og hva bedre da enn å se til Real Madrid. Valget falt på den gang 24 år gamle Robinho, som ble hentet for hele 32,5 millioner pund. Overgangen gikk så fort i orden at brasilianeren på sin første pressekonferanse satt der og trodde han hadde signert for Chelsea. Virket nesten helt uinteressert den halvannen sesongen han tilbrakte i Manchester, og fikk bare 41 ligakamper før han først gikk på lån til Santos og så solgt videre til AC Milan.

  KURIOSITETEN: ROBBIE KEANE
  Fra Liverpool til Tottenham for £19 millioner pund
  Robbie Keane skulle skyte Liverpool til ligagull i 2008/09, men iren fant seg aldri skikkelig til rette på Merseyside. I stedet ble han solgt tilbake til klubben han slo igjennom, Tottenham, halvveis i gulljakten – kun seks måneder etter at han flyttet til Anfield. Papirene for overgangen tilbake til White Hart Lane gikk i orden bare et lite kvarter før tidsfristen, og selv om Spurs-fansen var overlykkelige for å se publikumshelten tilbake i liljehvitt, ble ikke hans andre periode i Nord-London en voldsom suksess.

  Fem foregående sesonger:
  07/08-sesongen06/07-sesongen05/06-sesongen04/05-sesongen03/04-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen