More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 06/07

  Etter to strake titler til Chelsea, var det Man Utd som tok tilbake tronen i engelsk fotball denne sesongen. The Blues fulgte på andreplass, mens Liverpool og Arsenal søvngikk seg til henholdsvis tredje- og fjerdeplass. Men, det var imidlertid Chelsea som nok en gang gjorde seg mest bemerket på overgangsmarkedet.
  SUKSESSEN: ASHLEY COLE
  Fra Arsenal til Chelsea for £5 millioner
  Denne overgangen kunne like gjerne havnet i kategorien kuriositeten så vel som suksessen. Ashley Coles overgang til Chelsea satte sinnene i kok hos Arsenal-fansen, og at William Gallas kom motsatt vei i tillegg til fem millioner pund var en fattig trøst. Men, venstrebacken tok med seg storspillet i Arsenal til Stamford Bridge, og ble en gedigen suksess. Han klokket opp 227 ligakamper for vest-londonerne og vant én Premier League-tittel.

  FLOPPEN: ANDRIY SHEVCHENKO
  Fra Milan til Chelsea for £35 millioner
  Chelsea satte overgangsrekord da de bladde opp svimlende 35 millioner pund for en 29 år gammel Andriy Shevchenko. Ukraineren var en monsterhit i Milan, men var aldri i nærheten av å forsvare den tunge prislappen på Stamford Bridge. Fikk i alt bare 48 ligakamper for the Blues og scoret kun ni mål. Etter to mislykkede sesonger, gikk han tilbake til Milan på lån, og sesongen etter vendte han gratis hjem til Dynamo Kyiv. 

  KURIOSITETEN: SOL CAMPBELL
  Fra Arsenal til Portsmouth, free transfer
  Andre gang midtstopperkjempen dukker opp her. Sol Campbell var 31 år gammel da hans siste time i Arsenal var kommet, og Portsmouth stod klare til å ta imot ham med åpne armer på Fratton Park. Spilte fast på laget i de tre sesongene han spilte i Pompey-drakta og klokket opp 95 ligakamper med klubben, før turen gikk videre til Notts County, der han tilbrakte hele én måned av karrieren.

  Fem foregående sesonger:
  05/06-sesongen04/05-sesongen03/04-sesongen02/03-sesongen01/02-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen