More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 05/06

  Chelsea hadde få problemer med å forsvare ligagullet fra sesongen før, og endte opp som suverene vinnere, ti poeng foran Man Utd på andreplass. Liverpool tok tredjeplassen, mens Arsenal var langt unna toppkampen med sine 67 poeng på fjerdeplass. Nå er det imidlertid duket for overgangskåringer fra denne sesongen.
  SUKSESSEN: NEMANJA VIDIC
  Fra Spartak Moskva til Man Utd for £7 millioner
  Få visste mye om den høyreiste serbiske stopperen da Nemanja Vidic ankom Old Trafford i januar 2006. Men, granittblokken hørte hjemme i Premier League fra første takling på ball. Sammen med Rio Ferdinand utgjorde han et av Premier League-historiens beste stopperpar, og Vidic var med på fem titteltriumfer med United. Fikk 211 ligakamper for de røde djevlene, og var dessuten en trussel på dødball med sine 15 mål.

  FLOPPEN: SHAUN WRIGHT-PHILLIPS
  Fra Manchester City til Chelsea for £21 millioner 
  Shaun Wright-Phillips ankom Stamford Bridge med et stort rykte og enda større prislapp sommeren 2005. Penger var imidlertid Chelseas minste problem denne tiden, og the Blues hadde god råd til et feilkjøp i ny og ne. Signeringen av Wright-Phillips var så definitivt en av disse. Fant konkurransen om plassen på laget altfor tøff, og overbeviste ikke nevneverdig mye når han først fikk sjansen. Etter tre sesonger ble han sendt tilbake til Manchester City for kun en tredjedel av prisen de første hadde betalt for ham.

  KURIOSITETEN: ROBBIE FOWLER
  Fra Manchester City til Liverpool, free transfer
  I januar 2006 vendte Gud hjem til the Kop. Anfield-publikummet hadde mistet sin store helt fem år før, men nå var Robbie Fowler der han hører hjemme igjen, i helrødt. Var naturligvis ikke den samme spissen so forlot Anfield, men Fowler gjorde likevel nytte for seg. Først og fremst for fansen, som kunne se sin store helt i sine farger igjen. Scoret åtte mål på 30 ligakamper i sin andre periode på Merseyside.

  Fem foregående sesonger:
  04/05-sesongen03/04-sesongen02/03-sesongen01/02-sesongen00/01-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen