More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 03/04

  Sesongen 03/04 var da den legendariske Arsenal-utgaven gikk gjennom samfulle 38 kamper uten ett eneste tap. The Gunners endte naturligvis opp som suverene vinnere, 11 poeng foran nærmeste utfordrer, nyrike Chelsea. Manchester United skuffet med sin 3. plass, mens Liverpool tok den fjerde og siste Champions League-plassen.
  SUKSESSEN: CRISTIANO RONALDO
  Fra Sporting til Man Utd for £12,2 millioner
  Det var etter en treningskamp mot Sporting at Uniteds spillere bønnfalt Sir Alex Ferguson om å hente 18 år gamle Cristiano Ronaldo til Old Trafford, og skotten lystret. I Manchester United, vokste portugiseren opp til å bli den største megastjernen i Premier League-historien. I sesongen 07/08 scoret han spinnville 31 ligamål, og Ronaldo var med på tre strake ligatriumfer mellom 2007 og 2009. Ikke lenge etter kunne United smile hele veien til banken da de solgte ham til Real Madrid for svimlende £80 millioner, som den gang var verdensrekord.

  FLOPPEN: HERNÁN CRESPO
  Fra Lazio til Chelsea for £16,8 millioner
  Roman Abramovitsj ville vise at han mente alvor som ny eier i Chelsea, og hentet en rekke stjerner i sitt første overgangsvindu for å markere starten på en ny æra. En av dem var verdensstjernen Hernán Crespo, som ble hentet fra Lazio for store penger og med store forventninger. 20 ligamål på 49 kamper høres kanskje ikke så altfor ille ut, men argentineren fant seg aldri til rette på Stamford Bridge. Ble lånt ut til AC Milan etter én sesong, før han tok en ny sesong på Stamford Bridge. Deretter var det duket for nytt låneopphold, denne gang til Inter, før han senere gikk til samme klubb på free transfer.

  KURIOSITETEN: IVÁN CAMPO
  Fra Real Madrid til Bolton, free transfer
  Bolton fortsatte sitt publikumsfrieri med å hente etablerte stjernespillere til Reebok Stadium, og denne sesongen kom et kobbel av disse inn stadionportene. Ingen var imidlertid mer dekorert enn Real Madrids midtbaneanker Iván Campo. Spanjolen med den kraftfulle manken var med på å vinne to Champions League-titler med Real Madrid, men lot seg likevel lokke av Boltons tilbud. Fikk hele 172 ligakamper for Wanderers. 

  Fem foregående sesonger:
  02/03-sesongen01/02-sesongen00/01-sesongen99/00-sesongen98/99-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen