More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 02/03

  Manchester United tok sin 8. Premier League-tittel denne sesongen, med Arsenal fem poeng bak og Newcastle på tredje. Liverpool skuffet stort denne sesongen, og etter en rekke feilkjøp sørget for 5. plass. Én av Liverpools overganger denne sesongen, får sågar plass på vår kåring.
  SUKSESSEN: RIO FERDINAND
  Fra Leeds til Manchester United for £30 millioner
  United knuste den britiske overgangsrekorden for det som den gang var en svimlende sum, og spesielt for en midtstopper. Rio Ferdinand skulle likevel vise seg å bli en kanonsuksess. Dannet et av Premier League-historiens mest legendariske stopperpar med Nemanja Vidic, og ble Premier League-mester med United hele seks ganger. En klippe på Old Trafford og en av Sir Alex Fergusons mest betrodde menn.

  FLOPPEN: EL HADJI DIOUF
  Fra Lens til Liverpool for £10 millioner
  Et imponerende VM med Senegal fikk Liverpool til å sikre seg spissens tjenester. Men, El Hadji Dioufs karriere på Merseyside ble av den katastrofale sorten. Scoret kun fem ganger på 80 kamper, og røk flere ganger i klammeri med kaptein og talisman Steven Gerrard. Det hele toppet seg da han spyttet en Celtic-supporter i ansiktet i 2003. Det drøyde likevel helt til 2005 før Liverpool fikk kvittet seg med ham og lastet senegaleseren avgårde til Bolton.

  KURIOSITETEN: JAY-JAY OKOCHA
  Fra PSG til Bolton, free transfer
  Falne stjerner ble etter hvert Boltons merkelapp på overgangsmarkedet i begynnelsen av 2000-tallet, men Jay-Jay Okocha var fremdeles bare 29 år og en fremragende artist i sin beste alder da han ankom Reebok Stadium på free transfer fra PSG. Når han hadde dagen, var Okocha det engelskmennene liker å kalle “unplayable” og ble en umiddelbar publikumshelt i Bolton. Scoret kurante 14 mål på 124 ligakamper for Wanderers.

  Fem foregående sesonger:
  01/02-sesongen00/01-sesongen
  99/00-sesongen98/99-sesongen97/98-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen