More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 01/02

  Arsenal tok tilbake tronen i engelsk fotball denne sesongen, mens Gerard Houllier gjorde sin beste ligasesong i Liverpool med deres 2. plass. Manchester United måtte ta til takke med noe så sjeldent som en tredjeplass. Her skal vi se nærmere på signeringene fra denne sesongen.
  SUKSESSEN: FRANK LAMPARD
  Fra West Ham til Chelsea for £11 millioner
  Både Kolo Touré og Sol Campbell vil kanskje føle seg snytt her, all den tid Arsenal-duoen kostet til sammen £150 000. Men, få spillere opp gjennom Premier League-historien har hatt større innflytelse i en klubb enn Frank Lampard. Blues-legenden scoret hele 147 ligamål fra sin midtbaneposisjon på 429 Premier League-kamper i Chelsea-drakta. Han var en viktig brikke i alle tre ligagullene i hans periode på Stamford Bridge, og en av the All Time Greats i Premier League-æraen.

  FLOPPEN: JUAN SEBASTIAN VERÓN
  Fra Lazio til Man Utd for £28,1 millioner
  Den argentinske playmakeren ankom Old Trafford med et stort rykte og enda større prislapp, da Sir Alex Ferguson for alvor flekset muskler denne sommeren. Ruud van Nistelrooy ankom i samme vindu, og ble en betraktelig større suksess enn Juan Sebastian Verón. Argentineren fant seg aldri helt til rette på Old Trafford, og scoret kun syv mål og hadde fire målgivende på sine 50 Premier League-kamper i United-skjorta. Ble solgt til Chelsea etter to sesonger for halvparten av prisen de betalte Lazio.

  KURIOSITETEN: SOL CAMPBELL
  Fra Tottenham til Arsenal, free transfer
  Melde overgang i Nord-London fra Tottenham til Arsenal er kriminelt nok, men å nekte å skrive under på ny kontrakt for å forlate klubben til fordel for erkerivalen er beint frem utilgivelig. Sol Campbell satte sinnene i kok da han meldte overgang fra White Hart Lane, mens på Highbury nådde skadefryden uante høyder da de fikk kloa i en av Premier Leagues desidert beste stoppere for en slikk og ingenting. Engelskmannen fikk totalt 211 ligakamper for the Gunners, og var klippen bakerst i Invincibles-sesongen.

  Publisert tidligere:
  00/01-sesongen99/00-sesongen98/99-sesongen97/98-sesongen96/97-sesongen95/96-sesongen94/95-sesongen93/94-sesongen92/93-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen