More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i sesongen 00/01

  Manchester United forsvarte ligatittelen med hele ti poengs forsprang til toer Arsenal. Liverpool kvalifiserte seg til Champions League for første gang med sin tredjeplass, og i cupene de var med gjorde the Reds rent bord. La oss imidlertid se nærmere på overgangene denne sesongen.
  SUKSESSEN: ROBERT PIRÈS
  Fra Marseille til Arsenal for £6 millioner
  Arsenal hadde akkurat solgt Marc Overmars til Barcelona for salgsrekord, og trengte en erstatter. Valget falt til slutt på Robert Pirès, og the Gunners fikk hard konkurranse av Juventus og Real Madrid om franskmannens underskrift. Pirès ble imidlertid en gedigen suksess. Et viktig medlem av Invincibles og den lekne kantspilleren vant to ligagull med Arsenal i løpet 189 kamper, 62 mål og 41 målgivende. 

  FLOPPEN: FRANCIS JEFFERS
  Fra Everton til Arsenal for £8 millioner
  Unggutten ble spådd en lysende karriere etter å ha imponert stort innledningsvis for Everton. Arsène Wenger tok sjansen og hentet ham for en større sum enn han punget ut for Robert Pires. Det skulle han aldri gjort. Francis Jeffers fikk bare 22 ligakamper på tre magre år og scoret kun fire mål. Ble etter hvert solgt til Charlton for lommerusk.

  KURIOSITETEN: GEORGE WEAH
  Fra Milan til Manchester City, free transfer
  George Weah ankom Manchester City som en vaskeekte legende, og den legendarisk spissen vant også Ballon d´Or i 1995. Karrieren var på hell da han forsøkte lykken i Premier League sesongen før, på lån i Chelsea, og Manchester City hentet ham på free transfer. Kun tre mål på 11 kamper for the Blues skremte ikke the Citizens, men Weah scoret kun ett ligamål for City på de syv kampene han fikk. 

  Publisert tidligere:
  99/00-sesongen98/99-sesongen97/98-sesongen96/97-sesongen95/96-sesongen94/95-sesongen93/94-sesongen92/93-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen