More

  PL gjennom 30 år – det beste, dårligste og rareste kjøpet i 10/11

  Manchester United endte opp som vinnere i suveren stil denne sesongen, ni poeng foran Chelsea og Manchester City på andre og tredje, med Arsenal på sin sedvanlige fjerdeplass. Det var imidlertid Liverpool, som endte på en skuffende sjetteplass, som skulle vise seg å gjøre den beste overgangen denne sesongen.
  SUKSESSEN: LUIS SUÁREZ 
  Fra Ajax til Liverpool for £22,8 millioner
  Manchester City-duoen David Silva og Yaya Touré hadde begge gode argumenter for denne prisen og har vunnet atskillige ligatitler med de lyseblå. Men, det har ikke vært mange bedre fotballspillere i Premer Leagues historie enn Luis Suárez. Elsket av sine egne for vinnerskallen og hatet av rivalene for nevnte vinnerskalle til å tråkke over grensen. Kom inn som en av erstatterne for Fernando Torres, og tok pusten fra Liverpool-fansen fra dag én. Med 69 mål og 39 målgivende på 110 Premier League-kamper, snittet spissen på nesten ett målpoeng per kamp, og ble solgt til Barcelona for £64,98 millioner tre og et halvt forrykende år på Anfield.

  FLOPPEN: FERNANDO TORRES
  Fra Liverpool til Chelsea for £50 millioner
  Tegnene på at Fernando Torres var forbi sitt gnistrende beste, vistes allerede på høsten mens spanjolen fortsatt ikledde seg helrødt. Likevel smalt Chelsea svimlende £50 millioner på bordet for Kop-yndlingens tjenester og knuste scousernes hjerter. Kjærlighetssorgen ble imidlertid fort til skadefryd. Fernando Torres mislyktes totalt i Chelsea-drakta, og flere kneskader hadde frarøvet den tidligere eksplosiviteten hans. Scoret usle 20 mål på 109 ligakamper i Blues-trøya. Andy Carroll, som også ankom Liverpool for en del av Torres-pengene, banket hardt på denne døra.

  KURIOSITETEN: BEBÉ
  Fra Vit. Guimarães til Man Utd for £7 millioner
  En av de mest skandaløse overgangene i Premier League-historien. Ingen skjønte hvorfor Man Utd bladde opp syv millioner for den unge kantspilleren, aller minst Bebé selv. Superagenten Jorge Mendes stod bak overgangen, og forsynte seg med 40 prosent av overgangssummen. Sir Alex Ferguson innrømmet at Bebé var den første spilleren noen gang signerte uten å ha sett så mye som en videosnutt av spilleren, og at han ble anbefalt av tidligere assistent Carlos Quieroz. Startet kun to kamper for de røde djevlene. 

  Fem foregående sesonger:
  09/10-sesongen08/09-sesongen07/08-sesongen06/07-sesongen05/06-sesongen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen