More

  PL gjennom 30 år – 50. plass: Swindon

  Premier League-tabellen

  50 Swindon 1 sesong 42 kamper -53 i målforskjell 30 poeng
  Swindons eneste sesong i Premier League kom i 1993/94. Optimismen var stor etter at man slo Leicester 4-3 i playoffinalen og sikret en plass i toppdivisjonen for første gang på 73 år, men rett etter at opprykket var sikret reiste spillende manager Glenn Hoddle til Chelsea. Assistent John Gorman fikk ansvaret med å lede klubben i Premier League. Han fortsatte den offensive spillestilen med småpasninger, men defensiven holdt ikke mål i det hele tatt. Det hjalp naturligvis heller ikke at kaptein Colin Calderwood og Micky Hazard reiste til Tottenham mens Dave Mitchell dro til Altay Izmir.

  De fire første ligakampene endte alle med tap med 2-14 i total målforskjell. Den første seieren kom først i det 16. forsøket i hjemmemøtet med Queens Park Rangers og det endte til slutt med sisteplass på tabellen med 100 baklengsmål. Det er fortsatt rekord i Premier League og med tanke på at man nå har 38 kamper – mot 42 da Swindon spilte i toppdivisjonen – kan det bli en rekord som står til evig tid.

  Noen positive ting var det imidlertid også å ta med seg. Jan Åge Fjørtoft ble hentet fra Rapid Wien før sesongen og leverte hele tolv ligamål etter nyttår. Mange Swindon-fans har fortsatt den dag i dag nordmannen og hans «flygeren-feiring» som en personlig helt man husker godt. Da nedrykket ble klart lovte manager John Gorman at man ikke ville være et 1. divisjonslag i lang tid. Det fikk han helt rett i da 1994/95-sesongen endte med at man rykket ned for andre sesong på rad. Siden 2000 har man ikke engang vært i de to øverste divisjonene i England og 6. plassen i League Two nå i vår viser at det er en lang vei frem mot et comeback for å få rettet på Premier League-statistikken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen