More

  PL gjennom 30 år – 49. plass: Barnsley

  49 Barnsley 1 sesong 38 kamper -45 i målforskjell 35 poeng
  50 Swindon 1 sesong 42 kamper -53 i målforskjell 30 poeng

  Vår gjennomgang av de 50 lagene som har spilt i Premier League startet med Swindon i går. I dag er det duket for Barnsley som også står med kun én sesong i toppdivisjonen. Det skjedde i 1997/98-sesongen og det er i det hele tatt mange likheter med Swindons ene sesong vi presenterte i går.

  At Barnsley skulle rykke opp var et sjokk i seg selv under ledelse av spiller Danny Wilson som ikke hadde noen managererfaring. Man hadde ikke noen økonomiske muskler å by på, kjøpet av Georgi Hristov for 1,5 millioner pund var ny klubbrekord. Etter 102 års ventetid på spill i toppdivisjonen var imidlertid hele klubben klar for å gi alt for å holde plassen. Starten ble strålende med seirer mot Crystal Palace og Bolton i løpet av de fire første ligakampene, men siden gikk det galt med seks strake tap. 1-0-seieren på Anfield 22. november og 3-2-seieren mot Manchester United i FA-cupen viste potensialet i troppen og i likhet med Swindon var det en nordmann som sto i sentrum på vårsesongen.

  Jan Åge Fjørtoft ble hentet fra Sheffield United i midten av januar og leverte seks scoringer i løpet av våren. I månedsskiftet februar/mars radet laget også opp tre strake seirer mot Wimbledon, Aston Villa og Southampton, men det goldt ikke. 82 baklengsmål ble for mye og det skilte til slutt fem poeng opp til Everton og fornyet kontrakt. Da hjalp det lite at stjernespiller og kaptein Neil Redfearn scoret hele ti ligamål fra sin midtbaneposisjon.

  Da nedrykket ble klart forsvant manager Danny Wilson til Sheffield Wednesday og siden har vi ikke sett noe til Barnsley. I vår endte laget helt sist på Championship-tabellen og med League One-fotball ventende ser det ut til å bli lenge til vi har Barnsley tilbake i det beste selskapet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen