More

  PL gjennom 30 år – 48. plass: Blackpool

  48 Blackpool 1 sesong 38 kamper -23 i målforskjell 39 poeng
  49 Barnsley 1 sesong 38 kamper -45 i målforskjell 35 poeng
  50 Swindon 1 sesong 42 kamper -53 i målforskjell 30 poeng
  Vår gjennomgang av alle 50 PL-lagene suser videre med 48. plass som er et nytt lag med kun én sesong i Premier League. Det manglet imidlertid ikke på inntrykk Blackpool ga oss i 2010/11-sesongen!

  Først og fremst må det nevnes at Blackpool faktisk hadde en del uflaks som kun fikk én Premier League-sesong. Siden 2003 er det kun én gang 39 poeng ikke har holdt til å redde plassen og det var nettopp da Blackpool forsøkte seg i toppdivisjonen. Det er imidlertid for den fantastiske offensiven fotballen vi husker laget. Under ledelse av karismatiske Ian Holloway gikk Blackpool til møtet med de beste med en enkel strategi: Scorer du tre ganger forsøker vi å score fire! Her ble det angrepet uansett motstand og man endte med 55 ligamål. Det var like mange som Tottenham som tok 5. plassen hadde. Samtidig var 78 baklengsmål klart mest, men nedrykket ble ikke klart før avslutningskampen borte mot Manchester United.

  At vi skulle få en spesiell Blackpool-sesong fikk vi se allerede i oppkjøringen. 10. august hadde ikke opprykkeren hentet inn én eneste nykommer og sto med 15 seniorspillere i troppen. Fire dager senere åpnet man ligaen med et brak med 4-0-seier borte mot Wigan, én uke senere ble det 0-6-tap for Arsenal. 3-1-seier hjemme mot Tottenham samt 2-1-seier både hjemme og borte mot Liverpool viste kvalitetene som lå i troppen, men man ble til slutt felt av for enkle baklengsmål. Det til tross for at både midtbanespiller Charlie Adam og spiss DJ Campbell leverte 13 scoringer hver i ligaen.

  Siden eventyrsesongen i Premier League har Blackpool vært hele nede i League Two, men går nå til høsten i sin andre strake Championship-sesong og drømmen om en retur til de beste lever dermed. Det blir imidlertid uten Ian Holloway som siden Premier League-debuten har vært i Crystal Palace, Millwall, Queens Park Rangers og sist Grimsby der han får mye av skylden for at laget røk ut av ligasystemet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen