More

  Pangstart!

  Det føles litt som om Premier League begynner denne helgen. Dronningbegravelse og påfølgende landslagsuker har gjort innledningen svært haltende, og allerede nå har lagene varierende antall spilte kamper. Pausen(e) kom – som alltid – ubeleilig, men desto mer gledelig er det når fotballen nå igjen skal rulle. Oppholdene fører også til enormt travel terminliste, når det også skal presses inn et verdensmesterskap (i land man helst hadde sett ikke fikk arrangere noe som helst som kunne sette dem i bedre lys). Til alt hell er klubbfotballen tilbake igjen denne helgen, og det er atskillig å glede seg til!

  Managerkarusell

  Bare to klubber er fortsatt ubeseiret i Premier League, og verken Manchester City eller Tottenham virket å ha behov for noen spillepause. For andre igjen kommer hvileskjæret som bestilt. Liverpool ble før sesong tippet topp 2 av de aller, aller fleste. Så langt ser Klopp & Co ut som en middelhavsfarer. Ikke bare står merseysiderne med puslete antall poeng, de har også fått som fortjent. Enda tyngre har det gått for Leicester, og tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers, I skrivende stund er Rogers fortsatt Foxes-boss, men med ett poeng fra første syv kamper brenner det et blått lys for videre jobb på King Power Stadium. Helgens bunnoppgjør mot Nottingham Forest blir svært avgjørende. En tredje manager med bakgrunn fra Liverpool er Steven Gerrard, og Stevie G kan takke den knepne seieren mot Southampton for at han fortsatt sitter på Villa Park-kontoret. Prestasjonen mot The Saints evnet imidlertid ikke å berolige en eneste Villa-fan.

  Høydepunkter i kø

  Oppgjørene Leicester-Forest, Leeds-Aston Villa og Southampton-Everton spilles mellom lag som enten var tippet i nedrykksstrid, eller som mot forventning har endt opp i gjørma. Mye står på spill i dem alle, men øverst på plakaten denne helgen står uansett to nabooppgjør. Og først ut er Nord London-derbyet mellom Arsenal og Tottenham. De to kamphanene kjempet til døra om Champions League-plassen forrige sesong, en kamp Tottenham til slutt vant mot et ungt og urutinert Gunners-lag. Denne helgen går Arsenal til lunsjkamp som Premier League-leder, men allerede når øvrige kamper tar avspark klokken 16.00 kan rollene være byttet om. Kun ett poeng skiller de to rivalene, og med ligaledelse på spill vil det garantert ikke bli spart på konfekten lørdag formiddag. Ikke at det heller vanligvis legges særlig imellom når disse to møtes…

  Uventet åpent i Manchester

  For ikke mange ukene siden var det bare et VELDIG lite antall Manchester United-tilhengere som så frem til denne helgen. United sesongåpnet med hjemmetap mot Brighton, før de fikk så hatten passet på besøk hos Brentford. Siden da har imidlertid Ten Hags menn radet opp fire strake seirer, og plutselig går de røde djevlene til kamp mot de himmelblå oljesjeikene med optimisme. Én rival i form av Liverpool er allerede nedkjempet denne sesongen, og med optimisme og selvtillit på innerlomma kan godt den andre tas på bare farta her. Det til tross for at United nok har fått i overkant godt betalt for sine prestasjoner de siste ukene.

  I Manchester City handler det meste om en nordmann denne sesongen. Erling Braut Haaland har lagt England for sine føtter, og den trimmede traktoren fra Bryne går sjelden av banen uten å ha skrevet seg inn i en historiebok eller to. Ingen blir overrasket om det skrives rekorder også denne helgen, og med scoringer også i Manchester-derbyet vil superlativene skrives med – om mulig – enda større bokstaver. Statistikken viser imidlertid at United har vunnet tre av sine siste fire på Etihad, så enkelt blir det garantert ikke for Peps menn.

  Helgens Premier League-runde:

  Arsenal – Tottenham      
  Lørdag 1. oktober, kl. 13.30

  Fulham – Newcastle       
  Lørdag 1. oktober, kl. 16.00

  Southampton – Everton
  Lørdag 1. oktober, kl. 16.00

  Liverpool – Brighton       
  Lørdag 1. oktober, kl. 16.00

  Crystal Palace – Chelsea
  Lørdag 1. oktober, kl. 16.00

  Bournemouth – Brentford           
  Lørdag 1. oktober, kl. 16.00

  West Ham – Wolverhampton     
  Lørdag 1. oktober, kl. 18.30

  Manchester C – Manchester U  
  Søndag 2. oktober, kl. 15.00

  Leeds – Aston Villa          
  Søndag 2. oktober, kl. 17.30

  Leicester – Nottingham Forest   
  Mandag 3. oktober, kl. 21.00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen