More

  Overraskende toppkamp

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Med 7-1-0 på de åtte siste kampene i alle turneringer det det tilbake til normalen hos Bayern München etter at man før forrige landslagspause hadde fire en nærmest sjokkerende periode med fire ligakamper på rad uten seier. Forrige helg ble Sadio Mane plassert på benken for andre gang siden overgangen fra Liverpool, men det ble likevel 2-0-seier mot Hoffenheim. Dermed skiller det nå kun ett poeng opp til tabelleder Union Berlin. Mane og Noussair Mazraoui var tilbake i startoppstillingen i midtuken der 3-0-seieren borte mot Barcelona sikret 1. plassen i gruppe C i Champions League samtidig som katalanerne ble slått ut. Eric Maxim Choupo-Moting har scoret fem ganger på sine fire siste kamper fra start og får trolig tillit på topp igjen mens Sven Ulreich igjen vokter buret i Manuel Neuers skadefravær. I tillegg er Leroy Sané, Bouna Sarr og Lucas Hernandez fortsatt ute.

  Ligaen beste bortelag

  Mainz har vært Bundesligaens beste bortelag denne høsten med fire seirer på seks kamper. Nå venter imidlertid den tøffeste oppgaven og de fem siste tilsvarende oppgjørene har alle endt med hjemmeseier. Forrige helg kunne Mainz slippe jubelen løs også foran hjemmefansen da Köln med slått 5-0. Gjestene holder dermed en flott 6. plass på tabellen og har kun fire poeng opp til Bayern München før helgens møte. Karim Onisiwo var den store profilen mot Köln, men danske Marcus Ingvartsen scoret også i tredje kamp på rad. Han forventes dermed å holde Jonathan Burkardt ute av startoppstillingen også i denne kampen. På midtbanen regjerende Anton Stach og trener Bo Svensson mener han bør være aktuell for en plass i VM-troppen. Kaptein Silvan Widmer kom inn etter pause forrige helg og forventes nå å starte på høyrevingbacken da Danny da Costa er usikker med sykdom. Stefan Bell og Delano Burgzorg meldes også klare og dermed mangler Mainz bare Malon Mustapha og Maxim Leitsch.

  Kong Svensson

  Bo Svensson har virkelig gjort en fantastisk jobb med dette Mainz-laget. Dansken spilte for Mainz mellom 2007 og 2014 og tok siden plass som assistenttrener. I 2019 reiste han til Østerrike for å ta over FC Liefering til sin første hovedtrenerjobb. Vinteren 2020 ringte gamleklubben som var i fullstendig krise etter å ha tatt kun seks poeng på de 14 første kampene. Bo Svensson ankom, tok 33 poeng på våren inkludert seirer mot Bayern München og RB Leipzig, og plassen ble reddet. Forrige sesong endte med en fin 8. plass og 46 poeng. Spillestilen er klar, her er det Jürgen Klopps «gegenpress» som gjelder. Det er aggressivitet og høy intensitet over hele banen. Etter 69 kamper i Mainz har han et poengsnitt på 1,58. Klopp hadde til sammenligning 1,51 og Tuchel 1,43. Lørdag venter sesongens tøffeste test med bortekamp mot Bayern München og det er faktisk nå en toppkamp!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen