More

  Øst mot vest i cupfinalen

  Lillestrøm og Brann spiller årets første cupfinale.

  Det er bare 16 måneder siden Brann rykket ned fra Eliteserien i 2021, og bergenserne var nede i de dypeste daler. Snaut halvannet år senere, kunne det knapt sett lysere ut. Rødtrøyene er tilbake i Eliteserien med et smell, og onsdag kveld kunne de innkassere sin første tur til cupfinalen på 12 år da de fortjent slo Stabæk 2-0 på Nadderud.

  Ikke uventet var det spissene Aune Heggebø og Bård Finne sine mål som sendte bergenserne til hovedstaden, og begge målene var klassiske goalgetter-scoringer. Brann tok kommandoen i oppgjøret mot Stabæk fra starten av, og spilte seg til flere gode muligheter i åpningsminuttene. Snaut 20 minutter ut i kampen fikk de uttelling ved Heggebøs typiske spiss-scoring, og ledelsen holdt seg til pause. Etter snaue timen doblet Bård Finne Branns ledelse, og det ble etter hvert aldri noen tvil at det var Brann som skulle til cupfinalen, til tross for at Stabæk brente en stor målsjanse ved Mushaga Bakenga.

  Skrell på Åråsen

  På Romerike var det duket for storslagen semifinale mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt, og nordlendingenes marerittrekke på Åråsen fortsatte denne onsdagskvelden. Fra før hadde Glimt bare fire seirer på 26 forsøk i Lillestrøm, og den statistikken ble forverret til fire av 27 etter kveldens semifinale.

  Lillestrøm vant faktisk fortjent mot det laget som har sett desidert sterkest ut i sesongåpningen, og det var hjemvendte Thomsa Lehne Olsen som ble matchvinner for romerikingene. Hedmarkingen fikk stå helt umarkert inne i feltet like før pause og headet inn kampens eneste scoring, etter et utsøkt innlegg av spissmakker Akor Adams. Bodø/Glimt presset på for utligning utover i andreomgang, men LSK holdt forbilledlig stand. Lillestrøms triumf må sies å være en liten skrell, i den grad det kan kalles en cupbombe at et lag med to strake fjerdeplasser i Eliteserien vinner en hjemmekamp i en cupsemifinale.

  Dermed er det Brann og Lillestrøm som skal møtes i cupfinalen 20. mai, i 2022-utgaven av NM som fortsatte inn i det nye året. Som kjent byr året 2023 på to cupfinaler, og i den første cupfinalehelgen kommer hovedstaden til å være kledd i rødt og gult.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen