More

  Osasuna er helgens beste spill

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Pamplonerne har skapt trøbbel for Real Madrid før, og kan fort gjøre det igjen. 

  Da forrige Tips Weekend kom ut, oppdaget vi at det stod feil tegn i avisen på favorittspillet. Vi spilte selvfølgelig B i Valencia – Athletic Bilbao, ikke H. Undertegnede beklager så mye, og håper at teksten med forklaring til spillet overbeviste leserne om at B var tipset. Det betyr fire strake treff på favorittspillene i den spanske seksjonen, og måtte det fortsette. 

  Denne uken har jeg plukket meg ut hjemmeseier i Osasuna – Real Madrid som det beste spillet. Vertene har nemlig laget problemer for de regjerende mesterne tidligere, så sent som denne sesongen, da de holdt Real Madrid til 1-1 på Santiago Bernabéu. Det var i tillegg mens Madrid fremdeles var med i kampen om ligagullet, og det er det bare til en viss grad fortsatt. De har nemlig et hav av poeng opp til ligaleder Barcelona, og allerede tirsdag gjester Carlo Ancelottis mannskap Anfield for reprise av Champions League-finalen i mai i den første åttedelsfinalen. Real Madrid er godt kjent for å legge alle eggene sine i Champions League-kurven når det meste av håp er ute i La Liga, og vi ser det ikke usannsynlig at de kommer til å spare flere av sine beste spillere her. Det byr på muligheter for Osasuna, som fortsatt har Europa-plasser å spille for. 

  Norsk spissduell 
  I vårt favorittspill denne helgen gir vi tillit til Alexander Sørloth og Real Sociedad. Nordmannen scoret igjen og La Real var bunnsolide i mandagens forestilling mot Espanyol, helt til de gikk opp i 3-0-ledelse. Da slapp de katalanerne faretruende tett innpå seg, men baskerne slapp også med skrekken og vant til slutt 3-2. Triumfen gjenopprettet luke på fire poeng til tabellfirer Atlético Madrid, og ny trepoenger er nødvendig her for å holde Los Colchoneros hjemme på armlengdes avstand. Det tror vi de fikser relativt greit på bekostning av Celta Vigo, selv om de slo Real Betis 4-3 i forrige bortekamp. Uansett blir det veldig spennende å følge den norske spissduellen mellom Alexander Sørloth og Jørgen Strand Larsen. 

  Ny sjef på Mestalla 
  Hva så med tetduoen Barcelona og Real Madrid? Vel, de regjerende mesterne forbereder seg på en avgjørende uke. Vi tror som sagt de går på en smell i helgen, før atskillig tøffere oppgaver venter. Til midtuken bærer det som kjent av sted til Liverpool, og neste helg venter Atlético i et brennhett Derbi Madrileño. Ligaleder Barcelona ankommer helgen etter Europa League-møte med Manchester United, og er nok da fornøyde med at det “bare” er bunnlaget Cádiz som kommer på besøk til Camp Nou. Katalanerne har vært nær ustoppelige på hjemmebane denne sesongen, og sluppet inn kun ett (!) ligamål i Barcelona. Det var i tillegg mot byrival Espanyol på nyttårsaften. Cádiz kommer nok til løvens hul med moderate ambisjoner, men fikk seg en opptur i forrige runde da Girona ble slått 2-0. 

  Endringer er på gang i Valencia. Rino Gattuso hadde en kort og turbulent periode som sjef på Mestalla. Hans midlertidige Voro González klarte ikke å gjøre tingenes tilstand noe særlig bedre, og denne uken hentet klubben selveste Rúben Baraja hjem for å få skikk på sakene i Valencia. Klubblegenden har en formidabel jobb foran seg, og hans første oppgave blir det meget viktige bunnoppgjøret mot Getafe, som avslutter ligarunden mandag kveld. 

  FAVORITTEN: 
  Real Sociedad – Celta Vigo 
  TIPS 
  H til 1,77 hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 
  Osasuna – Real Madrid 
  TIPS 
  H til 4,30 hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen