More

  Oppsummering av runden

  Helgens Premier League-runde var av det innholdsrike slaget. Lokaloppgjør i Nord-London og Manchester stjal plassen i rampelyset, men det var dramatikk også på øvrige arenaer. Syv lag gikk målløse av banen, men det endte likevel opp med totalt 21 scoringer.

  Fredag:

  Aston Villa – Leeds 2-1

  Villa har gjennomført et managerskifte som med tydelighet har betalt seg. Under ledelse av Unai Emery har Villa vunnet fire av sine siste seks kamper, mot bare tre seirer fra de foregående 17. Leon Bailey og Emiliano Buendia gjorde 2-0 for hjemmelaget fredag, før innbytter Patrick Bamford skapte spenning med sin redusering ti minutter før slutt. Nykommer Alex Moreno fikk tidlig debut, da hans konkurrent om venstrebackplassen Lucas Digne forlot banen skadet etter bare ti spilte minutter. Også Ollie Watkins forlot banen skadet. Villa vant, men Leeds var med på notene og kunne godt fått med seg poeng.

  Lørdag:

  Manchester United – Manchester City 2-1

  Det var store forventninger til helgens Manchester-derby, og kampen innfridde. I alle fall hva gjelder dramatikk. Hjemmelaget har reist seg som en fugl føniks med åtte strake seirer i alle turneringer, men dette var eksamen. En eksamen United besto. Havnet riktig nok under da innbytter Jack Grealish stanget inn 1-0 til gjestene, men en formidabel sluttspurt sørget for at kampen ble snudd. Offsideavgjørelsen som ga utlikning er fortsatt ikke ferdig diskutert, men få – om noen – United-tilhengere bryr seg om det denne uken. Marcus Rashford ble, ikke helt uventet, nøkkelen for hjemmeseier. Peps seiersmaskin virker ikke helt i vater om dagen, når man nå i løpet av få uker har tapt mot Brighton og Southampton, mens man også bare tok ett poeng hjemme mot Everton. Toppscorer Erling Braut Haaland var fullstendig usynlig i lørdagens kamp.

  Brighton – Liverpool 3-0

  Brighton har i flere sesonger nå spilt blendende fotball, men det var frykt for at Graham Potters avgang til Chelsea skulle skape negative ringvirkninger. Den gang ei. Heller spiller Brighton under Roberto de Zerbi med enda større offensiv frihet enn før, og resultatene lar ikke vente på seg. Fortsatt mases det fra forståsegpåere om profilerte spisser, men The Seagulls har flust med målscorere i alle lagdeler. Og Brightons midtbane er det veldig få Premier League-klubber som kan matche. Aller minst Liverpool. Jürgen Klopp kalte denne kampen den svakeste noensinne, og det er lett å være enig. Gjestene på Amex var aldri i nærheten, og etter fem spilte minutter sto det klart at dette ville ende med komfortabel hjemmeseier. Liverpool har dyptliggende problemer.

  Everton – Southampton 1-2

  Det er to storklubber med problemer i Liverpool nå. Liverpool er hektet av i tet, mens Everton i år som i fjor må kjempe med nebb og klør for å beholde plassen i Premier League. Helgens bunnoppgjør startet oppløftende for vertene, da Amadou Onana stanget inn Demarai Grays perfekte crosser til 1-0. Southampton er imidlertid gitt ny selvtillit gjennom imponerende cupresultater de siste ukene, og Saints-spillerne lot seg ikke affisere. Ikke helt uventet var det ledestjerne James Ward-Prowse som snudde kampen for gjestene, da han etter å ha utliknet via et lite dribleraid i sekstenmeteren punkterte kampen med en av sine mange frisparkperler. Southampton er fortsatt sist, men nå med like mange poeng som Everton – og med bare ett poeng frem til trygg plass. Everton-fansen ønsker både eierskap og manager ditt pepper gror, og det vil jo være overraskende om Lampard overlever dette.

  Nottingham Forest – Leicester 2-0

  At det ville ta tid før Forest fikk fotfeste i Premier League denne sesongen sto tidlig klart. Man henter ikke over 20 nye spillere og forventer resultater fra dag én. Beholdt roen da det gikk stang ut i innledningen, og tjente nok mye på å gi Steve Cooper fortsatt tillit da det buttet imot. En ny manager inn i kaotisk spillerlogistikk ville ganske sikkert gjort vondt verre. Og smått om sen har resultatene kommet. Jevnspilt kamp mot Leicester, men det endte med sesongens femte seier etter en oppløftende 2.omgang. At det var deres egen Brennan Johnson som scoret begge mål la ingen demper på gleden på City Ground – der fire av sesongens fem seirer er innkassert. Leicester-fansen sendte Brendan Rodgers i banen akkompagnert av pipekonsert, og Rodgers sitter ikke veldig trygt i sjefsstolen nå.

  Wolves – West Ham 1-0

  Nok en klubb som har gjennomført vellykket managerskifte, mot en klubb hvor fansen håper på det samme. Julen Lopetegui har gitt ulvene selvtillit og trygghet, og etter lørdagens seier har Wolves startet klatringen. Kampen var jevnspilt, men det var lite å si på at poengene ble igjen på Molineux. Daniel Podence matchvinner, før bare VAR sto i veien for dobling gjennom Raul Jimenez på overtid. Ulvene er klart styrket offensivt etter å ha hentet Matheus Cunha, og lørdag fikk også nykommer Mario Lemina sine første minutter i Wolves-drakt. West Ham brukte store penger i sommerens overgangsvindu, men londonerne har alt annet enn fått valuta for pengene. Spesielt offensivt er det lute som fungerer, og Moyes skjelver i sjefsstolen. Det til tross for i løpet av sine sesonger på London Stadium både å ha reddet klubben fra nedrykk, og også tatt klubben til Europa. Man kan ikke hvile på laurbæra i Premier League.

  Brentford – Bournemouth 2-0

  Helgens største oddsfavoritt innfridde, da Ivan Toney som alltid leverte fra straffemerket, før Mathias Jensen spikret Bournemouth-kista. Toney har nå scoret på ni av ni straffespark i Premier League, og scoringen lørdag var hans 13. på 17 kamper i ligaen denne sesongen – mot 12 hele forrige sesong. Brentford er ubeseiret fra sine siste syv kamper, har kun tapt mot Arsenal hjemme, og er foran Liverpool på tabellen. Bournemouth raser nedover tabellen, og Gary O’Neil sitter på lånt tid. Etter at han i VM-pausen ble gitt permanent kontrakt har The Cherries tapt seks strake kamper, noe de nye eierne neppe er spesielt imponert over.

  Søndag

  Chelsea – Crystal Palace 1-0

  Graham Potter ble før avspark gitt beroligende meldinger om at eierne hadde full tillit til ham som manager, men med tap her hadde han nok uansett vært historie på Stamford Bridge. Chelsea imponerte ikke heller mot et formløst Palace, men Kai Havertz’ matchvinnende scoring var gull verdt. Potter hadde en hel førsteellever ute med skader eller suspensjon, men denne holdt det uansett. Et femte spillerkjøp ble dessuten presentert før kamp, da hurtigtoget Mykhailo Mudryk ble snappet foran nesa på Arsenal. At Potter i ettertid innrømmet at han ikke var oppdatert om kjøpet sier uansett noe om managerens stilling akkurat nå. For undertegnede er uansett 18-årige Lewis Hall mer imponerende enn noe spillerkjøp. Unggutten har grunnet skader og karantener i stallen blitt gitt tillit de siste ukene, og allerede nå kan det fastslås at Hall er noe helt spesielt. Chelsea vil nok klatre fra sin 10.plass, mens søndagens motstander trenger nytt blod. Dette var fjerde tap fra siste fem ligakamper, mens man for en drøy uke siden også ble ekspedert fra FA-cupen av tabelljumbo Southampton.

  Newcastle – Fulham 1-0

  Nick Pope holdt nullen for ellevte gang denne sesongen, men søndag var det så vidt båten bar. Aleksandar Mitrovic’ straffespark gikk i mål, men ble som kjent annullert grunnet et ufrivillig ekstra touch på ballen. Fulham ga Newcastle kamp til døra, men hjemmelaget ble reddet av en friskmeldt Alexander Isak – som kort tid før slutt var på rett sted til rett tid på innlegg fra spisskollega Callum Wilson. Newcastle holder følge i tet, mens Fulham kan være godt fornøyde med kampen også denne gang – selv om man nok følte man hadde fortjent poeng også på St. James’ Park. The Cottagers har uansett plukket flere poeng ved halvspilt sesong, enn de de tok i løpet av hele sin forrige Premier League-sesong.

  Tottenham – Arsenal 0-2

  Arsenal har avlagt flere eksamener denne sesongen, og de har bestått dem alle. Senest søndag, da de for første gang siden 2014 tok full pott borte mot erkerival Tottenham. Og søndagens seier var av det overbevisende slaget. Grunnlaget ble lagt gjennom en dominerende førsteomgang, da et horribelt selvmål av Hugo Lloris og et flott langskudd av Martin Ødegaard sørget for 2-0-ledelse til pause. Tottenham reiste seg som de pleier å gjøre etter pause, men da var det Aaron Ramsdale som sto i veien. Mens Mikel Arteta hylles for gjenoppbyggingen av The Gunners, får Antonio Conte sitt pass påskrevet av Spurs-fansen. Tottenham trenger mer enn en ny sisteskanse, og det kan samtidig noe nær garanteres at Harry Kane ikke er Tottenham-spiller neste sesong. En av tidenes toppscorere i Premier League fortjener å kjempe om titler større enn Audi Cup.

  Runden er ferdigspilt, men det bys også på midtukekamper. Onsdag dukes det for Crystal Palace mot Manchester United på Selhurst Park, før det torsdag er kamp mellom to særs revansjesugne lag – når Manchester City får besøk av Tottenham.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen