More

  Den store seriefinalen på nivå fem

  Wrexham tar imot Notts County til ren seriefinale på The Racecourse Ground andre påskedag.

  Les også: National League banker på døren

  Den eldste stadion som fortsatt er i bruk er stedet opprykket til League Two nesten kan avgjøres andre påskedag. 10 700 tilskuere vil finne plass på anlegget som dermed fylles til randen.

  Wrexham

  Den walisiske klubben har siden nedgangstidene fra 2001 til 2008 befunnet seg på nivået under The Football League. Problemene startet allerede i 2001 da deres eier ville få Wrexham kastet ut av sin egen stadion for å fremskaffe nye leilighetsbygg som hans eget selskap skulle bygge. En forferdelig og tragisk skikkelse som kunne tatt livet av klubben, men Alex Hamilton klarte aldri å få tak i det ærverdige bygget. Fansen kjempet hardt, og i tillegg kom klubben i enorme økonomiske problemer som endte med at klubben ble satt under administrasjon og pådro seg ti minuspoeng i 2004-sesongen. Dermed havnet de i nedrykksstriden og til slutt rykket de ned til League Two.

  Året etter tapte Hamilton rettsaken og ble kastet ut av klubben grunnet sine grumsete forhold. Nye eiere og nytt håp oppstod men i 2008 rykket de ut av ligasystemet etter 0-2 mot Hereford og dermed var 87 års tid i The Football League over. Klubben som var i ferd med å gå under igjen ble kjøpt av fansen i 2011 og var i deres hender frem til oppkjøpet i 2020. I den ni års lange episoden var de i play off tre år, mens de i sesongen 2019/20 endte på 19 plass, den laveste rankingen i deres 150 år lange historie.

  Inn kom Hollywood-stjernene Rob McElhenney og Ryan Reynolds etter at de overtalte skeptiske supportere om at de hadde et genuint ønske om å bidra til suksess. I februar 2021 var overtakelsen komplett og deres første hele sesong endte med seersuksessen Welcome To Wrexham, men opprykket glapp i den mest elleville playoff-finalen da Grimsby til slutt ble for sterke i oppgjøret som endte 4-5.

  Midler og satsing har gitt resultater og etter fjorårets skuffelse har de i år tatt større steg. I enhver sesong hadde sesongens resultater sikret opprykk for flere runder siden. Wrexham står etter 41 av 46 kamper med 100 poeng. 31 seiere, syv uavgjort og bare tre tap har de pådratt seg denne sesongen, i tillegg til suksessen i FA-cupen. Paul Mullin er toppscorer med 34 scoringer og har sammen med blant andre Ollie Palmer og Sam Dalby scoret elleville 105 mål. Dette er et lag som ved opprykk har alle tiders mulighet til å rykke direkte opp fra League Two neste sesong. Men, så var det utfordrerne da.

  Den Store Seriefinalen På Nivå Fem 1008954119 1 Wrexham
  Roy Og Rob. Wrexham Sine Eiere Sjarmerer En Hel Verden.

  Notts County

  En av de eldste klubbene i England, og en av de tolv stifterne av The Football League i 1888. The Magpies er en stor klubb som har spilt sine kamper på Meadow Lane siden 1910. Med Neil Warnock i spissen yppet klubben seg med de største klubbene helt frem til midten av 90-tallet og var bare en sen scoring unna play off til Premier League i 1993, og nærmere kom de aldri den nye toppdivisjonen. I 1997 og bare seks år etter året på øverste nivå rykket de ned til dagens League Two før Sam Allardyce tok de tilbake til League One året etter. 2000-tallet har vært blandet drops for storheten som også de var nær undergang i 2004 grunnet store økonomiske problemer.

  2009/10-sesongen er den rareste sesongen i klubbens historie. Et konsern fra Midtøsten tok over klubben etter sterk overtalelse. Sven Gøran Eriksson ble ansatt som sportsdirektør mens Kasper Schmeichel og Sol Campbell ble hentet inn på dyre lønninger. Førstnevnte kom direkte fra Manchester City og reiste med eget privatfly til bortekamper, men fikk aldri lønn. Han har senere uttalt at han visste at alt bare var en farse, men at han bare ville spille fotball. For Sol Campbell ble det med en kamp før han terminerte kontrakten. Managere kom og gikk hver måned mens deres nye eiere som først hadde bestått «fit and proper»-testen en måned senere fikk kontrabeskjed. Steve Cotterill kom inn mot slutten av sesongen med nye eiere og ledet laget på utrolig vis til opprykk fra League Two.

  Senere opplevde klubben nedrykk fra League One i 2014 og senere ut av ligasystemet i 2017 for første gang i deres 157 år lange historie, i en sesong der blant andre Harry Kewell ledet laget de første månedene av sesongen. Siden har de forsøkt å komme seg tilbake til League Two, uten å lykkes. Finaletap i 2020 og tap i kvart og semifinale de påfølgende årene.

  Denne sesongen ligger Notts County til tross for en enorm sesong an til å måtte ut i kvalifisering igjen. Med deres 100 poeng ligger de likt med Wrexham som har en kamp til gode. Notts County har bare to tap i serien denne sesongen, samt scoret hele 106 mål. Ligaens toppscorer er deres egen Macaulay Langstaff som står med enorme 41 scoringer, men kunne stått med 48 om han også hadde tatt straffer for klubben. Fjorårets manager var norskkjenningen Ian Burchnall, men da han ble hentet til Forest Green før årets sesong tok Luke Williams over. 42-åringen fortjener et opprykk med sesongen hans lag har hatt, men uten seier i dagens oppgjør må han muligens se seg slått av Wrexham-manager Phil Parkinson. Klubben som to år på rad har satt ny tilskuerrekord på nivå fem er også en klubb som ved opprykk kan kunne klare opprykk fra League Two allerede neste sesong.

  Den Store Seriefinalen På Nivå Fem 1027460146 1 1 Scaled Wrexham
  Macaulay Langstaff, Notts County

  Vi får nå en seriefinale med to lag på 100 poeng. Wrexham vil med seier her kunne sikre seg et forsprang på seks poeng om de vinner sin hengekamp. For Notts County vil en seier bety at de uansett topper om Wrexham vinner sin hengekamp, om ikke Wrexham henter inn de få målpoengene de ligger bak.

  Ben Foster returnerte fra pensjonisttilværelsen for å vokte buret til Wrexham ut sesongen. Han får den tøffe oppgaven i å stoppe scoringsmaskinene Macaulay Langstaff og Rúben Rodrigues hos gjestene. Denne kampen kan, til tross for Foster i mål, ikke ende målløs.

  Trolig lagoppstilling

  Wrexham: Foster; Tunnicliffe, Tozer, O’Connell, Mendy; Davies, Cannon, Barnett, Lee; Palmer, Mullin

  Notts County: Mair; Chicksen, Cameron, Brindley, Baldwin; Austin, Bostock, Nemane, Palmer, Jones; Longstaff

  Norsk Tipping har følgende odds på kampen som har avspark mandag 10 april kl 16.00

  • H: 2.40
  • U: 3.25
  • B: 2.55

  Vårt tips

  Notts County har ikke tapt en bortekamp i ligaen siden september. Wrexham på sin side har en enorm hjemmestatistikk, men har til gode å møte en så god motstander i ligaen. Wrexham er favoritter og oddsen på 2.40 er spillbar nok til at vi heller mot en hjemmeseier, men vi blir ikke overrasket om mange lar seg friste av uavgjort til 3.25.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen