More

  Opprykksfest på Turf Moor

  Full Championship-runde 2.påskedag, og oppgjøret mellom Huddersfield og Blackburn nærmer seg i skrivende stund slutt.

  Burnley feiret retur til Premier League allerede lørdag, da de slo Middlesbrough på Riverside. Boros nederlag var også kjærkomment for tabelltoer Sheffield United, som nå har særs gode forutsetninger for å slå følge med Burnley opp. Nettopp Burnley og Sheffield United møtes på Turf Moor i kveld.

  Dagens kamper i The Championship:

  Huddersfield -Blackburn 2-2

  Det ble en usedvanlig travel formiddag for Huddersfield-keeper Tomas Vaclik. The Terriers var nest best i det aller, aller meste, men tok mot spillets gang uansett ledelsen 2-0. Blackburn hadde imidlertid ballen 80 % av tiden, og det var bare et tidsspørsmål før ledelsen skulle bli spist opp. Reduseringen kom ved den skuddvillige høyrebacken Joe Rankin-Costello, før innbytter Ryan Hedges utliknet i første overtidsminutt. Et viktig poeng for begge lag, men om det var nok i Blackburns opprykkskamp og/eller i Huddersfields kamp for å overleve i divisjonen, det gjenstår å se.

  Birmingham – Stoke

  Etter en veldig tung periode har Birmingham nå tatt poeng fra fire av siste fem. Nærmer seg trygg plass og fornyet Championship-status. Stoke har hatt stigende formkurve, men gikk på en karamell hjemme mot Bristol City lørdag. The Potters ligger uansett i ingenmannsland, og har lite annet enn æren å spille for.

  Cardiff  – Sunderland

  Tung sesong for Cardiff, og lørdagens 3-1-seier i bunnoppgjøret borte mot Blackpool kan ha vært helt avgjørende for fortsatt Championship-spill. Er imidlertid fortsatt alt annet enn i sikkerhet på tabellen. Sunderlands opprykkshåp forsvant da flere nøkkelspillere forsvant ut med langtidsskader. Har fortsatt bare seks poeng frem til play off, men formen er skral. Kun én seier fra siste ni kamper.

  Coventry – Watford

  The Sky Blues gikk ni strake uten tap, før de fikk grisebank hjemme mot Stoke. Maktet heller ikke å revansjere 0-4-tapet lørdag, da det endte målløst på besøk hos Swansea. Det skiller fortsatt bare tre poeng frem til play off-plass. Kaosklubben Watford virker å mislykkes i sin søken etter sluttspill. Vel skiller det bare seks poeng frem til 6.plassen, men det er mange lag å passere og formen er stusselig. Lørdagens 2-3-tap mot nedrykkstruede Huddersfield betyr at bare 2 av siste 13 kamper er vunnet.

  Hull – Millwall

  Fem uten seier, og tre strake poengdelinger, for Hull. Ny kontrakt er fortsatt ikke sikret, men alt tyder på at tigrene skraper sammen poeng nok til ny Championship-sesong. Strake poengdelinger for Millwall, som nå har gått målløse av banen i alle sine siste tre. Tøff motstand har det imidlertid vært, og lørdagens poengdeling mot Luton betyr at man fortsatt er inne på play off.

  Luton – Blackpool

  Luton er nærmest duoen i tet, men mye tyder på at The Hatters må nøye seg med play off i jakten på en aller første Premier League-sesong. Har imidlertid gode muligheter til å hente tre poeng på Sheffield United i dag, så helt avgjort er det ikke. Blackpool virker ferdige på nivå 2 for denne gang. Tre strake tap, og valgte etter lørdagens 1-3-tap mot Cardiff å sparke Mick McCarthy.

  Norwich – Rotherham

  Norwich vant toppoppgjøret mot Blackburn i helgen, og kan i kveld ta seg inn på play off-plass, da naturligvis avhengig av andre lags resultater. Tok bare to poeng fra fire kamper før seieren mot Rovers. Rotherham er alt annet enn i trygghet, men lørdagens 3-1-seier hjemme mot West Brom var monumental. Siste fem mot Norwich er tapt.

  Preston – Reading

  Preston North End har vunnet fire av siste fem (med to scoringer eller mer i alle fire), og seiler under radaren mot plass i play off. Ubeseiret i siste fem hjemme på Deepdale. Reading har ikke vunnet noen av sine siste syv, og alle de siste tre har endt 1-1. Ligger fortsatt utsatt til i nedrykksstriden.

  West Brom – QPR

  Formpilen går ned for WBA, som lørdag røk 1-3 mot nedrykkstruede Rotherham. Poengdelinger mot både Cardiff og Millwall i foregående to kamper. Fem poeng frem til 6.plassen. Full kollaps i Queens Park Ragers. Ligalederen fra oktober er i fritt fall, med kun én seier fra siste 17 kamper. Under ledelse av Gareth Ainsworth har The Hoops tapt seks av syv kamper.

  Wigan – Swansea

  Shaun Maloney og Wigan stirre umiddelbar retur til nivå 3 i hvitøyet. Alt annet enn seier i dag vil med stor sannsynlighet bety degradering. Swansea har plukket syv poeng fra siste ni mulige, og det venter Championship-spill også neste sesong for svanene.

  Bristol City – Middlesbrough

  Nigel Pearsons menn snudde til seier mot Stoke lørdag, men The Robins ender uansett opp som middelhavsfarer denne sesongen. Middlesbrough kom til kort mot Burnley, og dermed må Boro sette sin lit til play off for å kunne returnere til Premier League.

  Burnley – Sheff United

  Opprykksfest på Turf Moor, der Burnley fortsatt ikke har tapt denne sesongen. Vincent Kompany har gjort formidabel jobb med The Clarets, og opprykket er særs fortjent. Usikkert hvor mye fest det ble i Burnley-leiren i helgen, men om Champagnen ble liggende urørt bør det være muligheter for å revansjere 2-5-tapet mot The Blades i november. Sheffield United vant knepent mot tabelljumbo Wigan, en seier som var gull verdt da utfordrerne til direkte opprykksplass begge avga poeng. Siste tre kamper er alle vunnet med ett måls margin.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen