More

  Og til slutt vinner Tyskland

  To managere som begge har fått mye kritikk så langt i mesterskapet, vil bruke all sin kløkt for å få sitt lag videre. Det største presset er på Gareth Southgate, fordi han ønsker å fortsette å lede sitt lag. Kampen spilles på Wembley og han vet at han er i ferd med å bygge et lag som kan bli enda bedre til neste internasjonale mesterskap.
  Joachim Löw skal gi seg, dette kan være hans siste kamp som sjef for Die Mannschaft som han har ledet i 15 år. Dette er kamp nummer 198 for Löw, og han vil gjøre alt for at han står med over 200 når mesterskapet er over. Samtidig er det Englands landskamp nummer 300 på Wembley.
  Historien kan gjenta seg
  Det alle tyskere håper på og alle engelskmenn frykter, er at Gary Linekers klassiske sitat skal bli gjeldende: «Fotball er et enkelt spill. 22 men jager en ball i 90 minutter og til slutt vinner Tyskland».
  Jeg har selv vært tilstede på to av disse klassiske kampene, og det som er feil med Linekers sitat er at det er ekstraomganger og noen ganger straffekonkurranse involvert i disse møtene, ikke bare 90 minutter.

  I semifinalen i Torino i VM i 1990 satt jeg ringside da Chris Waddle sendte sitt straffespark ut i Torino-natten, og tyskerne gikk til finalen og ble verdensmestere. Seks år senere gjentok historien seg på Wembley, da straffen til dagens landslagssjefs ble reddet av Andreas Köpke. Da Andreas Möller scoret på det siste sparket, følte jeg meg like skuffet som de engelskmennene jeg satt sammen med på den ærverdige stadion. Tyskerne til finalen og ble Europamestere.
  Men ingen kan ta fra England VM-tittelen de vant 30 år før det sure nederlaget på samme arena, da beseiret de tyskerne etter ekstraomganger i finalen og skapte fotballnasjonens aller stolteste øyeblikk.

  Finale på Wembley
  England har gjort sine beste mesterskap på hjemmebane, og er det noe de ønsker så er det selvfølgelig å spille hovedrollen når finalen i et sluttspill for landslag for tredje gang spilles på deres nasjonalarena.
  Denne gangen kan det være Three Lions sin tur tror Bryan King, som selv har spilt med de berømte løvene på brystet. Selv om han i flere tiår har vært bosatt på Kongsberg, så har han jobbet med engelske toppklubber og internasjonal fotball mesteparten av livet.
  – Dette er en stor kamp, Tyskland er bedre enn mange tror og Southgate er fortsatt usikker på hva som er hans beste 11’er. Mange mener at England har en stor mulighet til å vinne dette oppgjøret. Det tror jeg også, men da må det skapes mer enn det man har gjort i de tre første kampene. Greier man det så kan det hende at Football’s coming home, sier den tidligere målvakten til Tipsbladet.
  Var aktuell som assistenten til Löw
  En som følger tysk fotball nøye er Jørn Andersen, han har bodd i landet mesteparten av sitt voksne liv, og når Joachim Löw skulle velge assistent var han en av kandidatene til jobben.

  Den tidligere toppscoreren i Bundesligaen forteller at ingen i Tyskland er imponert over det landslaget har vist så langt i mesterskapet.
  – England liker ikke Tyskland og kanskje får vi se et Tyskland som viser en annen klasse i denne kampen. Mot Frankrike var de svake, Portugal-kampen var bedre, men mot Ungarn var det bare avansementet som gledet, sier Andersen til Tipsbladet.
  Han presiserer at England er gode defensivt, ingen baklengs på de siste 450 minuttene, og at de har gode folk på topp. Nøkkelen kan bli midtbanen som han mener er Englands svakeste lagdel.
  Begge har matchvinnere
  Raheem Sterling har markert seg med to mål så langt og kan bli tungen på vektskålen i et oppgjør som jeg tror blir gjerrig på scoringer. Karl Havertz avgjorde Champions League finalen og han var tyskernes første målscorer i seieren over Portugal, kanskje er han mannen for de store anledningene, eller så kan en av unggutta i begge lag bli en av heltene. I potten ligger en kvartfinale mot Ukraine eller Sverige.
  Jeg tror på England. Hvorfor? Rett og slett fordi jeg ikke er på tribunen denne gangen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen