More

  Oddstips: England – Slovenia

  England er klare for åttededelsfinalen i EM, allerede før siste gruppespillkamp. Det ble klart da Spania mandag kveld slo Albania. Seieren for Luis de la Fuentes lag betyr også at Nederland og Frankrike er videre før kveldens kamper i gruppe D.

  Gareth Southgates utvalgte står med fire poeng etter 1-0 mot Serbia, og 1-1 mot Danmark. Albanias tap betyr at Englands minst vil være av de fire treerlagene som avanserer, om det skulle ende med tap i kveld. Med seier er England gruppevinner, mens de også ender på topp med uavgjort – om Danmark ikke slår Serbia.

  Les også: EM-tips, Nederland – Østerrike

  England – Slovenia

  England - Slovenia
  England – Slovenia: Løsner Det For Jude Bellingham Og Harry Kane?

  England er videre, men kritikken har uansett haglet. Southgates lag var langt under pari da scoring av Jude Bellingham sikret 1-0-seier mot Serbia i åpningskampen, før man mot Danmark var nest best i det meste. Venstresiden med Kieran Trippier og Phil Foden har ikke vært i nærheten av å fungere, mens trekket med Trent Alexander-Arnold som makker til Declan Rice på midten har vært fullstendig mislykket. Liverpool-backen blir da også vraket til dagens kamp, og i hans sted kommer Chelseas midtbanesliter Conor Gallagher inn.

  Flere forandringer skal visstnok ikke gjøres, overraskende nok. Spillere som Anthony Gordon og Cole Palmer må lure på hva som skjer, mens Ollie Watkins nok samtidig mener at han for øyeblikket har mer enn nok på lager til å kunne konkurrere med Harry Kane. Luke Shaw er tilbake i trening, men ikke klar til kamp fra start. Manchester United-backen er imidlertid den eneste fraværende.

  England - Slovenia
  England – Slovenia: Håpet Lever For Erik Janza Og Slovenia

  Erik Janza utliknet og sikret Slovenia-poeng i åpningskampen mot Danmark, før Zan Karnicnik virket å ha gitt slovenerne tre poeng mot Serbia. Baklengsmål i femte overtidsminutt knuste den drømmen, men håpet om avansement lever altså fortsatt. Med seier i kveld er slovenerne automatisk videre, og slik England har fremstått i sine to første kamper skal jo ikke det være noen umulighet. Slovenia er tross alt ubeseiret fra sine siste åtte kamper, og det er over ett år siden laget gikk av banen uten scoring. Fem av siste seks mot England er imidlertid tapt.

  Stjerneangriper Benjamin Sesko forlot forrige kamp med kramper, men meldes klar til kamp fra start tirsdag. Sisteskanse Jan Oblak samt midtbaneduoen Timi Max Elsnik og Adam Gnezda Cerin har imidlertid alle trøblet, og var ikke å se på trening søndag.  

  Oddstips, England – Slovenia

  Begge lag scorer, til odds 2,30
  Harry Kane scorer, til odds 1,82

  Slovenia må ha poeng for å kunne avansere, og vil grave dypt for scoringer. Laget har da også notert nettkjenning i alle sine siste 13 kamper. England har fått massiv kritikk etter sine to første kamper, men har naturligvis spillere gode nok til å prestere langt bedre. Harry Kane har virket tung, men Bayern-angriperen går bare unntaksvis av banen uten nettkjenning.

  Danmark – Serbia

  Danmark - England
  Danmark – Serbia: Danske Fans Leder Opp Til Kamp, I Kjent Stil

  Kasper Hjumands Danmark kastet litt unødvendig bort poeng i åpningskampen mot Slovenia, men slo kraftig tilbake mot England. Havnet under i målprotokollen, men etter pause var det god, gammel dansk dynamitt. Morten Hjulmand sikret poeng med en suser av de sjeldne, og Danmark endte også opp med å vinne skuddstatistikken. To poeng fra to kamper gjør at danskene har alt i egne hender før kveldens batalje. Thomas Delaney har vært syk og er ikke tilgjengelig fra start selv om han er tilbake i trening, men dette er også eneste fravær i den danske troppen.

  Serbia tapte mot England, før de altså i femte overtidsminutt sikret seg det ene poenget mot Slovenia. Innbytter Luka Jovic ble den store helten, mens Aleksandar Mitrovic og Dusan Vlahovic altså fortsatt er målløse i turneringen. Filip Kostic pådro seg tilsynelatende alvorlig kneskade mot England, og er ferdigspilt i EM denne sommeren. Andre skader er ikke meldt, men også resten av Serbias tropp kan være på vei hjem etter dagens kamp. Kun seier er nemlig godt nok.

  Oddstips, Danmark – Serbia

  Danmark vinner, odds 2,35
  Joachim Andersen scorer, odds 14,00

  Danmark strålte mot England, og bør kunne ta dette mot et Serbia som så langt ikke har vært noe å skrive hjem om. Joachim Andersen er noe nær ustoppelig i lufta, og blir en skummel mann på offensiv dansk dødball. Jeg lar meg friste av oddsen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen