More

  Obrigado, Pelé

  En av de største sovnet inn i kveld.

  Vis den gjengse fotballsupporter en brasiliansk fotballtrøye med nummer 10 og alles tanker vil umiddelbart fare til Pelé. Pérola Negra, den sorte perle, gikk bort etter lengre tids sykdom i dag, torsdag, 82 år gammel.

  Pelé dukket opp på våre breddegrader da han tok verden med storm, bare 17 år gammel. Han bergtok en hel verden under VM i Sverige i 1958 og førte Brasil og seg til sitt første VM-gull noen sinne. Han gjentok den bragden i Chile i 1962, og fullførte et vanvittig hattrick med VM-triumfer i 1970 i Mexico.

  Pelé ble lagt inn med tarmkreft i fjor, og kom seg aldri på beina igjen etter det. Alder og sykdomsbilde kan igjen gjøre noe med, ei heller en av de beste gjennom alle tider. Pelé var et fotballikon uten sidestykke, med noen ferdigheter ingen av hans landsmenn før eller siden har klart å kopiere. Han ble det symbolske bildet for O Jogo Bonito, det vakre spillet, og ingen kledde Brasils ikoniske farger bedre enn ham. Hver gang Brasil spiller en VM-kamp føles som et viktig historisk øyeblikk, og det er på grunn av Pelé og hans bragder.

  Tallene er enorme. 643 mål på 660 kamper for Santos og 77 fulltreffere på 92 matcher for Brasil. Hvordan Pelé ville gjort det på en vindfull tirsdagskveld på Britannia fikk vi aldri svaret på, men det er heller ikke et spørsmål vi trenger et svar på.

  Ingen, om noen, er en større pioner i fotballhistorien en Pelé. Tomålsscorer i en VM-finale i en alder av 17 og vinner av tre VM-gull har ingen klart siden. Denne romjulen tar vi farvel med en av de aller største, en mann med et gudegitt talent, og som har gitt verden noen av VM-historiens vakreste minner. Obrigado, Pelé.

  Obrigado, Pelé Rsz 1007141252
  Pelé Scorer For Brasil Mot Italia I Vm-Finalen I 1970.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen