More

  OBOS-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Sesongstart i OBOS-ligaen.

  Det dukes for sesongstart også i OBOS-ligaen. Kristiansund og Jerv er nede etter svake sesonger i fjor, mens Moss og Hødd ønskes velkommen tilbake til nest øverste nivå. Her presenterer vi alle mandagens kamper.

  BRYNE – KONGSVINGER 
  Bryne la seg godt nede på nedre halvdel forrige sesong med sin 11. plass. Var nokså avhengige av hjemmeformen for å holde seg et godt stykke unna nedrykksplassene, og gikk 5-4-6 hjemme på Jæren. Stallen fremstår forsterket, og har fått inn blant annet Christian Landu-Landu fra Sandnes Ulf og Abel Stensrud på lån fra Odd. Er likevel spådd relativt langt nede på tabellen, og da blir det opp til Kevin Knappens mannskap å motbevise skeptikerne. Spennende tider på Kongsvinger med ny trener i Vegard Hansen, som ankommer Gjemselund etter usedvanlig lang fartstid i Mjøndalen. Snublet i siste hinder på vei mot Eliteserie-spill med tap mot Sandefjord i kvalikfinalen i fjor, etter å ha rykket opp fra 2. divisjon året før. Kongsvinger scoret imidlertid tredje færrest mål på bortebane i OBOS-ligaen forrige sesong. 

  HØDD – RAUFOSS 
  Hødd er tilbake i OBOS-ligaen etter å ha gjort kort prosess på sin avdeling i 2. divisjon i fjor. Rykket til slutt opp med fire poengs margin til ligatoer Ull/Kisa og 60 poeng over 26 runder. Er imidlertid spådd en rask retur til PostNord-ligaen, og Hødd skal få sin fulle hyre med å holde seg i divisjonen. Torbjørn Kallevåg har ankommet Sunnmøre og tar den korte turen fra Aalesund, og blir en viktig mann for Hødd i årets sesong. Dette kan fort vise seg å bli en tidlig nedrykksduell, for heller ikke Raufoss er tippet til å gjøre det spesielt godt denne sesongen. De gulkledde kom på 12. plass forrige sesong, og har begrensede midler å rutte med. Usikkerhet også på sidelinjen med ny trener i svenske Jørgen Wålemark, som ankom Raufoss som assistenttrener før fjorårets sesong. Hans forgjenger Christian Johnsen ledet laget i seks sesonger. 

  JERV – RANHEIM 
  Jerv dundret ned til OBOS-ligaen etter sin første sesong noensinne i Eliteserien i 2022, men var heller ikke tippet å klare seg. Rykket ned som tabelljumbo og med bare 20 poeng på 30 serierunder. Arne Sandstø har likevel fått fornyet tillit som trener, men Jerv har mistet mange av sine nøkkelspillere, blant annet artisten Willis Furtado. Var imidlertid et relativt godt hjemmelag til nedrykkslag å være, og tok poeng i seks av sine matcher på Levermyr. Ranheim stiller med ny trener til årets sesong, og mange er spente på hva Kåre Ingebrigtsen kan utrette på EXTRA Arena, og hadde som kjent stor suksess med Rosenborg, til tross for at han fikk sparken der. Forrige sesong ga en skuffende 8. plass, og var heller ikke spesielt overbevisende på bortebane med bare fem seirer. Har allerede fått prøve seg i obligatorisk kamp i år, og ble flere hakk for små i cupoppgjøret mot Bodø/Glimt. 

  KFUM OSLO – SOGNDAL 
  Mye usikkerhet rundt KFUM etter å ha mistet suksesstreneren Jørgen Isnes til Strømsgodset. Under hans post etablerte Oslo-laget seg som et av topplagene i OBOS-ligaen, og Kåffa ventes å gjøre det godt, også under hans arvtaker Johannes Moesgaard tar fatt på sin første jobb som hovedtrener for et seniorlag etter tre sesonger som assistenttrener på Ekeberg. Tapte bare hjemmekamper forrige sesong, og scoret også bare med mål på eget gress (28). Sogndal kom tre plasser bak KFUM i fjor, og misset kvaliken hårfint med sin syvendeplass. Tore André Flo tar fatt på sin andre sesong på Fosshaugane, og et ungt Sogndal-lag skal nå forhåpentligvis ha modnet tilstrekkelig til at man kan klare en kvalikplass. Vant bare fire av sine bortekamper forrige sesong, Kasper Skaanes har kommet fra Brann, og hever kvalitetsnivået på topp betraktelig.  

  KRISTIANSUND – FREDRIKSTAD 
  Kristiansund hadde en forferdelig vårsesong i fjor, og til tross for en solid sluttspurt utpå høsten, misset nordmøringene kvalikplassen i sluttminuttene av siste serierunde, og måtte dermed ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen. Formen på hjemmebane var brukbar, men en redselsfull statistikk på bortebane beseglet nedrykket. Christian Michelsen har likevel fått fornyet tillit som trener, og Kristiansund forventes å gjøre kort prosess på OBOS-ligaen og rykke rett opp til Eliteserien igjen. Optimisme også i Fredrikstad, og den nye treneren Mikkjal Thomassen ankommer plankebyen med svært gode skussmål fra Færøyene. Har gjort noen solide og kloke forsterkninger, ikke minst Simen Rafn, som tar med seg verdifull erfaring fra Aalesund. FFK vant bare fire av sine bortekamper i fjor, og den statistikken må forbedres skal det bli kvalik i år.  

  MJØNDALEN – ÅSANE 
  Ukjent territorium for Mjøndalen, som stiller til ny sesong uten Vegard Hansen for første gang siden 2006. Kevin Nicol tok over etter Hansen midtsesongs i fjor, og skotten har fått fornyet tillit foran denne sesongen. Mjøndalen var et godt hjemmelag forrige sesong, og var også eneste laget som klarte å ta skalpen på suverene Brann. Quint Jansen er tilbake på Nedre Eiker etter et opphold i Sandefjord, og har også fått med seg Kristoffer Tokstad fra Strømsgodset. Åsane har fått mye skryt for sin spillestil de siste årene, men det ble tyngre i fjor, og var bare plassen over kvalik for fortsatt spill i divisjonen med sin 13. plass. På bortebane gikk det meste galt, og bergenserne fikk med seg bare to seirer på fremmed gress. Har sett utelukkende til OBOS-ligaen og lavere divisjonen for vinterens spillerforsterkninger. 

  MOSS – START 
  Etter mange års ørkenvandring, er Moss endelig tilbake i OBOS-ligaen. Østfoldingene sikret opprykket til 1. divisjon med knappest mulig margin, og det skilte kun målforskjell mellom Moss og toer Arendal. Thomas Myhre er mannen som leder laget, og keeperlegenden startet jo karrieren i nettopp Moss. Han har på rekordtid stablet på beina et opprykkslag, men Myhre må gjøre sin hittil fremste trenerbragd for å holde dette Moss-laget i divisjonen. Start har helt andre ambisjoner. Etter flere års dødfødt optimisme, virker det nå å være reell grunn til å tro at sørlendingene kan ta seg opp til Eliteserien igjen. Sindre Tjelmeland sitter fortsatt ved roret for laget som tok syv seirer på bortebane i fjor, og har offensiven som sin store styrke. Det var bare suverene Brann som scoret flere mål i OBOS-ligaen enn Start forrige sesong (63).  

  SANDNES ULF – SKEID 
  Sandnes Ulf klarte en fin femteplass forrige sesong, men kom til kort i kvaliken. Var imidlertid det svakeste hjemmelaget av samtlige lag på øvre halvdel, og Bjarne Berntsen tar fatt på nok en sesong som trener for sandnesingene. Har trimmet stallen atskillig foran årets sesong, og Fredrik Torsteinbø fra Viking er en veldig solid forsterkning, om han klarer å holde seg skadefri. Skeid spilte tidvis strålende fotball i fjor, men måtte likevel ha kvalik for å holde seg i divisjonen. Der ble de imidlertid aldri truet av Arendal, og Oslo-laget kom til slutt på 14. plass. Var et horribelt bortelag med 2-2-11, men så fikk også oksene særdeles dårlig uttelling for mye bra spill. Har imidlertid mistet stortalentet Jakob Napoleon Romsaas til Tromsø, som var lagets desidert viktigste spiller i fjor, til tross for sin beskjedne alder på 18 år.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen