More

  OBOS-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi ser nærmere på helgens kamper.

  Det dukes for andre ligarunde av OBOS-ligaen. Opprykksfavorittene Kristiansund, Start og Jerv har alle sitt å revansjere etter at ingen klarte å ta tre poeng i sesongpremieren, og i Fredrikstad gjøres det klart for sesongens første Østfold-derby. Her er vår analyse av helgens kamper.

  RANHEIM – BRYNE 
  Flott start på sesongen for Ranheim, som åpnet med en råsterk 2-1-seier borte mot Jerv. Hadde god kontroll på sørlendingene i førsteomgangen, og gikk fortjent opp i 2-0, takket være en dobbel av Sivert Solli. 25-åringen er dermed oppe i samme antall ligamål som hele forrige sesong, og gjør selvsagt underverker for selvtilliten til spissen. Ranheim var et habilt hjemmelag forrige sesong med syv seirer og bare fire tap, og skal man dømme ut fra sesongstarten, virker trønderne enda litt hvassere i år. Bryne fikk også en vinnende start på sesongen med en strålende 2-1-seier hjemme mot Kongsvinger. Mamadou Diaw ble matchvinner for jærbuene to minutter på overtid, og sendte dermed hjemmelagets supportere til himmels. Var et brukbart bortelag i OBOS-ligaen forrige sesong med 4-4-7. 

  SOGNDAL – SANDNES ULF 
  Sogndal gikk på en real smell i generalprøven til årets sesong med 0-6 mot Brann, men ristet av seg skuffelsen i ligapremieren mot KFUM Oslo 2. påskedag. Fikk med seg 1-1 fra oppgjøret på Ekeberg, der Isac Twum scoret gjestenes mål etter en snau time. Vertene utlignet imidlertid bare to minutter senere, og dermed ble «kun» det ene poenget med hjem til Fosshaugane Campus, der sogningene spilte 8-1-6 forrige sesong. Sandnes Ulf åpnet med hele 4-1 mot Skeid, men det hører med til historien at rogalendingene spilte mer eller mindre tre fjerdedeler av kampen med en mann mer. Det stod også 1-1 til det gjenstod en drøy halvomgang, men da åpnet slusene seg på Øster Hus Arena. Anders Hiim, Matias Moldskred og Tommy Høiland scoret i tur og orden til å gi Sandnes Ulf en tidlig tabelledelse.  

  FREDRIKSTAD – MOSS 
  Årets første Østfold-derby i OBOS-ligaen, og det første møtet mellom disse lagene i denne divisjonen i 2010. Fredrikstad og Moss har imidlertid møttes titt og ofte både i 2. divisjon og cupen de senere årene, og senest i cupen i 2021. Da var det Moss som stakk av gårde med seieren med 3-1 på Melløs. Fredrikstad åpnet årets sesong med en kruttsterk 1-0-seier borte mot den største opprykksfavoritten av dem alle, Kristiansund. Håvard Åsheim ble matchvinner for østfoldingene, og 28-åringen scoret bare ett mål i OBOS-ligaen hele forrige sesong. FFK hadde en tung sesong i fjor med 10. plass og bare fem seirer i plankebyen, men virker atskillig bedre rustet til å slå hardere fra seg i år. Nyopprykkede Moss fikk også en fullt godkjent start på sesongen med 0-0 hjemme mot en annen stor opprykkskandidat, Start. 

  KONGSVINGER – MJØNDALEN 
  Vegard Hansen røk på noen vonde smeller i sluttminuttene i løpet av 17 år som Mjøndalen-trener, og måtte ikke vente lenger enn til første kamp som trener for Kongsvinger før det ble nytt overtidstap. Mamadou Diaw ble nemlig matchvinner for Bryne to minutter på overtid i ligapremieren på Bryne Stadion mandag, og det er nok en svært revansjelysten som stiller opp til årets første Vegard Hansen-derby. Gjemselund var et vanskelig sted for gjestende lag å komme til forrige sesong, og Kongsvinger tapte bare tre matcher på eget gress. Det er Kevin Nicol som har tatt over tømmene etter Hansen på Nedre Eiker, og skotten var nok noe skuffet etter 0-0 hjemme mot Åsane i sesongpremieren. Bruntrøyene var strengt tatt heldige som kom unna ligaåpningen med ett poeng, for gjestene skapte flere store muligheter, men Thomas Kinn i MIF-buret stoppet alt som kom. 

  RAUFOSS – KFUM OSLO 
  Raufoss har blitt tippet blant de aller nederste bunnlagene denne sesongen, og mandagens 0-1-tap mot nyopprykkede Hødd bekreftet at dette kan bli en lang og vanskelig sesong for den nyansatte treneren Jørgen Wålemark. Det var imidlertid vanskelig å se om Hødds seiersmål var over streken eller ikke, all den tid det var bare én kameravinkel tilgjengelig på TV-bildene. Raufoss-leiren var i alle fall klare i sin tale på at hele ballen aldri var over linja, men måtte likevel konstatere et surt tap i sesongpremieren. KFUM gjorde det litt bedre med 1-1 hjemme mot Sogndal, og det er også en del spørsmål over Kåffa denne sesongen, med ny trener i form av Johannes Moesgaard, som har tatt over etter den mangeårige sjefen Jørgen Isnes. Thomas Klemetsen Jakobsen reddet det ene poenget for KFUM med sitt første mål for klubben i bare hans femte kamp. 

  SKEID – HØDD 
  Skeid gjorde det vanskelig for seg selv i sesongåpningen da Torje Naustdal ble korrekt utvist etter bare 25 minutter i oppgjøret mot Sandnes Ulf. Da var stillingen allerede 1-1, og de holdt faktisk på det resultatet til et godt stykke ut i andreomgang. Tre kjappe fra hjemmelaget sørget imidlertid for at Skeid ble sendt hjem til hovedstaden med 1-4 i sekken, og foreløpig jumboplass. Oksene trivdes imidlertid godt på Nordre Åsen forrige sesong, der de tok 20 av sine totalt 28 poeng. Hødd er tilbake i OBOS-ligaen, og kom raskt ut av startblokkene med kontroversiell 1-0-seier over Raufoss. Det var nemlig tvil om Sivert Westerlunds selvmål var over streken, noe Hødd hevder hardnakket at den var. Trepoengeren var imidlertid akkurat det sunnmøringene trengte, for det er nemlig ventet at det er på hjemmebane de må hente poengene for å overleve. 

  START – KRISTIANSUND 
  Rundens desiderte høydepunkt, og møte mellom de to relativt klart største opprykksfavorittene denne sesongen. Likevel kom ingen av lagene i gang med sesongen med tre poeng. Start fikk bare med seg 0-0 i bortekampen mot nyopprykkede Moss, et resultat ingen av lagene kan klage altfor mye på, til tross for at Starts Sander Svale fikk en gedigen mulighet til å gi sørlendingene alle poengene. Hadde seks spillere ute med skade, og det er uvisst hvor mange som rekker dette antatte toppoppgjøret. Kristiansund kom svært skjevt ut av startblokkene og røk 0-1 mot Fredrikstad. KBK er ventet å gjøre rask retur til Eliteserien etter nedrykket, men har ikke råd til altfor mange smeller av den sorten som 2. påskedag. Kom tidlig bakpå etter pause, og klarte aldri å skape tilstrekkelig med trykk til å utligne. 

  ÅSANE – JERV 
  Åsane ville nok sagt seg fornøyde med ett poeng i forkant av mandagens sesongåpning mot Mjøndalen, men etter oppgjøret på Nedre Eiker, var det skuffede bergensere som måtte konstatere at det bare ble 0-0. Gjestene skapte flere enorme muligheter, men hjemmelagets keeper stod imot alt som kom. Åsane var et grusomt bortelag forrige sesong, og dette var en klar forbedring av hva som ble vist i fjor. Trivdes atskillig bedre på eget gress der det ble seks seirer. Det ble en vrien start på sesongen for opprykksfavorittene, for heller ikke Jerv klarte å komme i gang med sesongen med poeng i potten. Tapte fortjent 1-2 hjemme mot Ranheim, og grimstadværingene gjorde det vanskelig for seg selv ved å ligge under 0-2 til pause. Hevet seg etter hvilen, men Samuel Pedros redusering drøye kvarteret før slutt var ikke nok til å redde det ene poenget.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen