More

  OBOS-ligaen: Storlagenes revansje

  Etter å ha tatt bare 19 poeng på til sammen 18 kamper, slo Aalesund, Ranheim og Start kraftig tilbake i går kveld.
  Aalesund og Start med sine syv poeng, og Ranheim med bare fem, var under et sterkt press før gårsdagens serierunde i OBOS-ligaen. Alle tre lagene scoret dessuten fire eller flere mål. Aalesund slo Stjørdals-Blink 5-1, Start vartet opp med en etterlengtet 4-1-triumf mot Grorud, og Ranheim underholdte da de vant 4-2 hjemme mot Raufoss. 
  Det har vært en mildt sagt trykket stemning i samtlige tre klubber. Starts problemer har blitt mer kjent for offentligheten for hver dag som har gått. Årets trener i 2018, Ranheims Svein Maalen, har etter sigende plutselig ikke lenger tillit i spillergruppa, og Aalesunds Lars Arne Nilsen har kommet skjevt i gang med karrieren på Sunnmøre.
  Etter hver sine kalasseire, gjelder det selvsagt nå å gjøre det igjen. Og igjen og igjen. Skal du rykke opp fra OBOS-ligaen, holder det ikke med en strålende prestasjon nå og da. HamKams flying start har gjort hedmarkingene allerede har fått et forsprang på toppen av tabellen, og det deles ut som kjent bare to direkte opprykksplasser. Apropos HamKam, for en jobb Kjetil Rekdal er i ferd med å gjøre på Hamar. Etter seks serierunder forrige sesong, lå Kamma aller nederst på tabellen. Ett år senere topper de den, med fire poengs forsprang til nærmeste utfordrere. I går kom de tilbake fra 0-1 mot Sogndal og vant til slutt 2-1, noe vi også spådde i forhåndsomtalen til gårsdagens runde. Noe stort virker å være i gjerde på Briskeby, og HamKam i Eliteserien vil være et etterlengtet friskt pust.
  Kokos-ligaen 2.0
  Det er også gledelig å registrere at begge opprykkslagene fra PostNord-ligaen er blant de fire beste etter syv runder. I flere år har jeg mistenkt at nivåforskjellen mellom PostNord-ligaen og OBOS-ligaen på langt nær er like stor som Eliteserien og OBOS-ligaen, og årets start på sesongen langt på vei bekrefter disse mistankene. I 2020 overlevde også alle lagene som kom opp fra PostNord; Grorud, Stjørdals-Blink og Åsane. Sistnevnte tok hele fotball-Norge med storm med sin voldsomt underholdende og prinsippfaste spillestil. Til helgen tar Start imot Bryne på hjemmebane, to lag som bare for et drøyt halvår siden var tre divisjoner fra hverandre. 
  Til sist må jeg nesten få lov til å nevne det alle som dekker og mener noe om denne ligaen for lengst har vært inne på; For. En. Liga. OBOS-ligaen har lenge vært kjent som kokos-ligaen, og i år lever det mer opp til sitt rykte enn noen gang. I gårsdagens runde ble det scoret 33 mål og ingen lag gikk målløse av banen. Det ble scoret over 3,5 i fem av åtte kamper, over 4,5 i fire og over 5,5 i tre. Spinnville tall for en runde i en hvilken som helst liga, men i OBOS-ligaen er dette hverdagskost. Jeg kan neppe tenke meg en mer underholdende liga å følge enn Norges 1. divisjon, og 2021-utgaven tegner til å bli den villeste av dem alle.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen