More

  OBOS-ligaen 2. pinsedag

  Det spilles full runde også i OBOS-ligaen 2. pinsedag.

  Brann, og til dels Stabæk, var i en egen klasse for seg foran resten av OBOS-ligaen forrige sesong, og kampen om opprykksplassene til Eliteserien ble aldri særlig spennende. Den situasjonen er i ferd med å endre seg radikalt i år. 

  For etter ni ligarunder, er årets sesong bare én runde av å være en tredjedels overstått, og poengdifferansen mellom de tre øverste lagene i OBOS-ligaen er nøyaktig null. Kristiansund, Sogndal og Ranheim har plukket like mange poeng hver (17) i løpet av de ni første ligarundene, og bak tet-trioen følger et kobbel av klubber som mer enn gjerne kunne tenke seg direkte adgang til Eliteserien. Kun fire poeng skiller ned fra Kristiansund i tabellteten til Moss på syvendeplass, og Jerv, som for øyeblikket ligger på nedrykks-kvalik, er bare fem poeng unna en tabellposisjon som gir opprykks-kvalik.

  Kristiansund Er Én Av Atskillige Klubber Som Kjemper I Obos-Toppen. Obos-Ligaen 2. Pinsedag
  Kristiansund Er Én Av Atskillige Klubber Som Kjemper I Obos-Toppen.

  Kokos-ligaen er med andre ord tilbake, og om vi ennå ikke har fått opp det spektakulære målsnittet som OBOS-ligaen pleier å berike oss med, kommer hele denne sesongen 2023 å bli en neglebitene thriller om hvem som rykker opp, og ikke minst hvem som må ned til PostNord-ligaen.  

  Uavgjort-ligaen

  En av årsakene, om ikke den største årsaken, til at det er så jevnt i år, er naturligvis at uvanlig mange av kampene har endt uavgjort. Halvparten av årets OBOS-klubber har spilt uavgjort i fire eller flere av sine ni første kamper, og det er foreløpig ingen lag i denne divisjonen som er større uavgjort-spesialister enn Fredrikstad. Østfoldingene har tatt ett poeng mot sine motstandere i hele seks kamper i 2023, og om Mikkjal Thomassens nyetablerte lag ikke scorer særlig mye med mål, slipper de heller ikke til mye. 6-3 i total målforskjell etter ni ligarunder skal nesten ikke være mulig, og kampstatistikken til FFK viser 3-6-0. Forstå det den som kan. 

  Derfor er det kanskje ikke så rart at vi ser mot U-oddsen når vi skal plukke ut helgens spilltips. Poengdeling mellom Fredrikstad og Åsane gis for eksempel 4,10 ganger innsatsen, og dette er også virkelig årets uavgjort-spesialister som barker sammen på Fredrikstad Stadion mandag kveld. Fredrikstad er naturlige favoritter, men 1,52 på hjemmeseier er ingenting å skrive hjem om, og da føler vi heller for å plassere noen innsatser på uavgjort. Åsane ligger kan hende aller sists på tabellen, men har ytet atskillig bedre enn hva deres null seirer så langt skulle tilsi. 

  Moss blir favoritt

  Det er flere andre uavgjort-objekter som frister i OBOS-ligaen denne pinsehelgen, men for å finne frem til helgens favoritt, ser vi mot seier på hjemlig grunn. Moss gikk på et forsmedelig overtidstap borte mot KFUM sist, og hadde 2-2 da ordinær tid var over. Likevel endte mossingene opp med å tape 2-4 til slutt, og det er revansjesugne kællær som skal by formsvake Raufoss opp til dans på Melløs. 

  Gjestene ankommer Melløs med to strake tap i bagasjen, og uten seier på siste fem. Vi tror vi skal få det for tøft mot Moss, som har tre strake seirer hjemme på Melløs. Alle disse tre triumfene har blitt vunnet med ett mål, og ny ettmålsseier på Raufoss’ bekostning kan også være et alternativ. Oddsen på det spillet var imidlertid ikke klart ved deadline. Lykke til med pinsehelgens spill! 

  Oddstips OBOS-ligaen 2. pinsedag

  FAVORITTEN: 

  Moss – Raufoss 
  TIPS:  
  H til 2,15 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Fredrikstad – Åsane 
  TIPS:  
  U til 4,10 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen