More

  Nye steg i riktig retning

  Patrick Vieira gjorde formidabel jobb med Crystal Palace i sin første sesong på Selhurst Park, og mye tyder på at det kan være mer i vente. Forventningene forrige sesong var i beste fall moderate, da Vieira ankom Selhurst Park sent, samtidig som han fikk hast med å erstatte alle gamle travere som gjennom sommeren hadde forlatt klubben. Nykommere som Marc Guehi, Joachim Andersen, Odsonne Edouard, Jean-Philippe Mateta, Michael Olise og Conor Gallagher satte imidlertid fart i Palace, samtidig som Vieira leverte et stilbrudd som gjorde godt for Palace-fansens øyne. Innleide Gallagher har returnert til Chelsea, i alle fall foreløpig. Det var tross alt Palace som gjorde ham til landslagsspiller, og ingen skal bli veldig overrasket om den friscorende midtbanespilleren vender tilbake til enda et lån, eller sågar permanent opphold, på Selhurst Park. 
  Bedre forutsetninger
  Denne gang vil i så fall Gallagher kunne tilbys enda bedre forutsetninger i Palace. Mens han forrige sesong i overkant ofte måtte jobbe hjem for å kunne være involvert, antas han denne gang å kunne få større offensiv frihet. Da grunnet klubbens kjøp av Cheick Doucouré fra Lens. Doucouré er en fysisk og taklingssterk midtbanespiller som stadig blir sammenliknet med sjefen sjøl; Patrick Vieira. Helt naturlig er imidlertid ikke sammenlikningen. Også Vieira var taklingssterk, men i større grad enn Doucouré førte Vieira også med seg ballen i majestetisk stil fremover på banen. Nykommeren har i fransk fotball mer fungert som et perfekt skjold, mens han har latt andre ta seg av det offensive drivet fremover på banen. Doucouré har til tider også fungert som midtstopper, så sammenlikningen med klubbens manager er ikke helt nøyaktig. Palace-manageren sies imidlertid å ville gi den 22-årige nykommeren mye ansvar på defensiv midtbane, mens Eberechi Eze skal være den offensive drivkraften på midten, da kan hende sammen med Gallagher. 
  Offensivt skyts
  Roy Hodgsons dager på Selhurst Park så en trygg stil med fokus på det defensive, mens dødballer, driblefanten Wilfried Zaha og store sterke spisser som Christian Benteke skulle ta seg av de nødvendige scoringene. Under Vieira er stilen utviklet, og han har også skaffet seg flere offensive verktøy å gjøre jobben med. Zaha blir fortsatt en uvurderlig brikke i det offensive, men nå finnes også kapable spillere som Odsonne Edouard, Michael Olise og nevnte Eze på siste tredel av banen. I tillegg har man i sommer hentet unge og lovende Malcolm Ebiowei fra Derby County. Den aggressive og fryktløse 18-åringen har vokst opp et steinkast fra Selhurst Park, og vil garantert bli trykket til fansens bryst – når han får sjansen til å vise seg frem. Kan hende blir ikke Ebiowei å regne med allerede denne sesongen, men med nysignert femårskontrakt på innerlomma har 18-åringen fremtiden foran seg. 
  I tillegg til Cheick Doucouré og Malcolm Ebiowei har Palace i sommer også hentet sisteskansen Sam Johnstone på free transfer fra West Bromwich. 29-åringen, som i fjor fikk tre landskamper for England, vil konkurrere om keeperhanskene med Vicente Guaita og Jack Butland, mens fjerdevalg Remi Matthews er sendt på lån til St Johnstone. 
  Små marginer
  Palace endte forrige sesong på en trygg 12.plass, med bare 12 tap fra 38 kamper. Bare City (3), Liverpool (2), Chelsea (6) og Tottenham (11) tapte færre. Problemet var at man sammen med Brighton endte opp som ligaens uavgjortspesialt, med hele 15 poengdelinger på konto. I sommerens oppkjøringskamper har det vært lite av den slags. Det har endt med tap mot Manchester United og Liverpool, men Wilfried Zaha og Eberechi har scoret mål og vist vei i seirene mot Gillingham, QPR, Millwall og Ipswich.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen