More

  Ny Lyon-nedtur

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi fikk en liten overraskelse allerede i helgens første franske ligakamp. Fredag kveld slo nedrykkplasserte Auxerre med til sin første ligaseier på elleve forsøk og det skjedde i tillegg etter at man hadde kommet under hjemme mot et Lyon-lag som var ubeseiret på seks kamper i alle turneringer. Gjestene har totalt sett vært en skuffelse denne sesongen og assistenttrener Franck Passi måtte igjen forklare seg til pressen:

  – Vi mistet konsentrasjonen i tre minutter og kastet uker med hardt arbeid ut av vinduet. Bare siste uken hadde vi to flotte kamper og totalt seks på rad uten tap, men i løpet av tre minutter er alt borte.

  Messi ble overtidshelt

  To skikkelige formlag møttes i lørdagens første kamp og det endte målløst mellom Nice og Reims. Vertenes målvakt Kasper Schmeichel ble den store helten da han reddet storscorer Folarin Baloguns straffespark. Reims har dermed utrolige 16 ligakamper på rad uten tap. I bunnoppgjøret mellom Strasbourg og Angers var det vertene som kom seirende ut av det etter to nye mål av Habib Diallo. Han kom også svært nær et hattrick og er nå oppe i hele tolv scoringer denne sesongen. I tidligkampen søndag var det duket for storoppgjør og Paris Saint-Germain mot Lille ble enda mer dramatisk enn vi hadde turt å håpe på. Vertene sto med tre strake tap i alle turneringer og gikk rett opp i en 2-0-ledelse. Formsterke Lille ga imidlertid ikke opp og snudde til 3-2-ledelse. Kylian Mbappé utlignet så i 87. minutt med sitt andre mål for dagen før Lionel Messi sikret 4-3-seier til PSG fem minutter på overtid. Neymar måtte gi seg med skade i starten av 2. omgangen.

  Favorittene innfridde

  Fire kamper hadde avspark 15.00 søndag og det gikk relativt oppskriftsmessig for seg. Rennes innfridde som storfavoritt hjemme mot Clermont mens Lorient overbeviste med 3-0-seier hjemme mot Ajaccio. Monaco gjorde jobben med 2-1-seier borte mot Brest mens Montpellier fikk med seg tre poeng fra det viktige bunnoppgjøret mot Troyes. I kveldskampen var helgens største franske favoritt i aksjon og Lens innfridde med 3-1-seier hjemme mot et Nantes-lag som nok hadde returoppgjøret mot Juventus i Europa League-sluttspillet i tankene. Mange scoringer fikk vi også i søndagens siste kamp. Marseille var gjort til klare favoritter borte mot Toulouse, men kom under allerede etter tre minutter. Etter pause slo laget tilbake med tre mål før en redusering tre minutter før slutt ga en nervøs avslutning.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen