More

  Ny dramatisk VM-kveld da Tyskland røk ut av gruppespillet – igjen

  Mer dramatikk i Qatar.

  Tyskland er ute av gruppespillet, for andre verdensmesterskap på rad. Det til tross for at de slo Costa Rica i nok en høydramatisk VM-kveld fra sanddynene i Qatar torsdag kveld. Det ble en følelsesladd og temperaturfylt avslutning på gruppe da Costa Rica, Tyskland, Japan og Spania alle var høyt oppe og langt nede i løpet av 90 dramatiske minutter.

  Tyskland og Spania tok begge oppskriftsmessig ledelsen omtrent samtidig etter drøyt ti minutter, og da lå alt til rette for at begge stornasjonene skulle ta seg greit videre til åttedelsfinalen. 1-0-ledelsen stod seg til pause i begge oppgjør. Så gikk det fullstendig av hengslene etter hvilen. Costa Rica snudde til 2-1 før 70 minutter var spilt, og plutselig var mellomamerikanerne et lite øyeblikk videre til sluttspillet. For i den andre kampen hadde nemlig Japan snudd 0-1 til 2-1, og dermed var både Japan og Costa Rica klare for åttedelsfinalen i VM, men slik skulle det ikke helt bli.

  Tyskland tok seg kraftig sammen. Kai Havertz snudde oppgjøret i tyskernes favør med en rask dobbel, og på overtid punkterte kulthelten Niclas Füllkrug kampen og Tyskland vant til slutt 4-2. Costa Rica og Tyskland har møttes én gang tidligere, i åpningskampen i VM i 2006, i nettopp Tyskland. Resultatet? 4-2 til Tyskland. Den gangen gikk Der Mannschaft helt til semifinalen, men i år ble det exit i gruppespillet for andre VM på rad. Japan klarte nemlig å holde på 2-1-ledelsen mot Spania, og dermed kunne både Japan og Spania juble for avansement til sluttspillet.

  De to siste kveldene har gitt noen forrykende timer med heseblesende underholdning, uventede vendinger og sjokkerende resultater. Få, om noen, trodde gårsdagens avslutning i gruppe C kunne toppes, men sjeikene i Qatar er omsider i ferd med å få valuta for blodpengene de punget ut for å få verdens største sportsbegivenhet til ørkenen.

  Puh. Igjen.

  Kampfakta Costa Rica – Tyskland

  0-1 Serge Gnabry 10′
  1-1 Yeltsin Tejeda 58′
  2-1 Juan Pablo Vargas 70′
  2-2 Kai Havertz 73′
  2-3 Kai Havertz 85′
  2-4 Niclas Füllkrug 90+1′

  Kampfakta Japan – Spania

  0-1 Álvaro Morata 12′
  1-1 Ritsu Doan 49′
  2-1 Ao Tanaka 53′

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen