More

  Nok Robin Hood nå

  Det passer bra at vi møter serieleder Manchester City nå. City har nemlig ikke tapt en eneste fotballkamp verken i serien eller i cup på 20 kamper, og Liverpool leker Premier Leagues Robin Hood: De tar fra de poengrike og gir til de poengfattige.
  Torsdag 4. februar 2021: Mønsteret er rimelig klart. Liverpool FC spiller godt mot de gode og spiller dårlig mot de svakeste lagene for tida. Lag i bunnstriden har knekt koden mot Liverpool; de legger seg dypt med laget i forsvar og satser på dødballer – og hurtige kontringer. Det fungerer. Liverpool sliter med å spille seg forbi den parkerte bussen, og for første gang siden 2012 har de røde tapt to seriekamper på rad på Anfield.
  Gir til de fattige og tar fra de rike
  Det mest uforståelige med det er at det var Burnley og Brighton, begge i nederste del av tabellen (blant de fem nederste på tabellen), som stakk av med hver sine trepoengere fra Anfield på rad. Liverpool har kun tatt fire av mulige 18 poeng mot de åtte lagene som ligger nederst på tabellen.
  Mot topplagene er statistikken helt annerledes. Der gir ikke Premier Leagues Robin Hood ved dørene. På ni kamper har Liverpool vunnet seks og spilt tre uavgjort. Nå venter Manchester City til helga…
  City har ikke tapt en fotballkamp siden de 21. november tapte 2-0 borte mot Tottenham. Siden da har de kun spilt to uavgjorte i serien – mot tabelltoer Manchester United og mot West Brom i midten av desember, samt et målløst oppgjør mot Porto i Champions League i starten av adventstida.
   Har troen mot City
  Men nå er det nå en gang sånn at Manchester City sliter med å få gode resultater på Anfield. Det kommer godt med denne helga.
  Og Liverpool, som virket mentalt slitne og umotiverte og planløse mot Brighton, vil nok hente fram det lille ekstra mot serielederen. For i siste halvdel av serien er det nettopp City som er den største trusselen når Liverpool skal forsvare tittelen.
  Jeg frykter verken Manchester United, Leicester, West Ham eller Everton som ligger tett sammen med Liverpool i ryggen på City som har skaffet seg en liten luke. Denne kampen mot de lyseblå på søndag er så viktig å vinne for å tette forspranget, slik at vi ikke mister ryggen på ledelsen. Og det vet Klopp og de røde.
  Derfor tror jeg de slår tilbake etter ydmykelsen mot Brighton når de møter Manchester City i neste seriekamp. Akkurat som jeg tror de gjør det når vi møter Leicester og Everton i de neste seriekampene og Leipzig midt i mellom i Champions League. Dette er kamper som det er lett å motivere seg til. Kamper mot lag som spiller mer offensivt. Og disse fire kampene på rad og rekke vil være nok til å snu skuta. Spille på seg selvtillit ved å spille med motivasjon. For som Klopp sa etter kampen mot Brighton: ”Vi var ikke påskrudd. Vi var mentalt slitne.” Og man må faktisk møte opp for å vinne en kamp, for å sitere Robbo etter den overraskende tapet på onsdag.
  Derfor går jeg for en 2¬–1-seier til Liverpool mot Manchester City, og setter Salah som en av målscorerne.
  Hva tror du?
  Sesongen er ikke over
  Jeg hører mange Liverpool-fans som nå slår fast at løpet er kjørt. Nå er Premier League-tittelen utenfor rekkevidde. Hvorfor? Ja, jeg må innrømme at jeg har en liten ”jævel” på skuldra etter Brighton-kampen som hvisker meg det samme i øret, men jeg nekter å høre på den. Sesongen er bare rundt halvspilt og mye kan skje i denne ekstreme sesongen med pandemi, uten ordentlig oppkjøring og med et mye mer intenst kampprogram. Og det er likt for alle – men kan ramme lag negativt på ulik tid.
  Neste lag som kan få langtidsskader på mange nøkkelspillere eller slått ut av covid-19 kan bli City (som alt har hatt en del Corona-trøbbel i troppen) eller Manchester United. Dette kjøret kan ramme alle lag hardt når de minst trenger det.
  Og bare vent til vi får Jota tilbake i startelleveren (han er på treningsfeltet igjen) og til vi får spilt inn våre nyinnkjøpte midtstoppere. (De kom i grevens tid – men alle skjønte hvorfor eierne måtte åpne lommeboka med den nedslående nyheten om at Matip er ute resten av sesongen. Han har vært strålende i de siste kampene.)
  Ingenting er avgjort.
  Support and believe – som vi sier i Liverpool.
  Helgens Premier League-favoritter, og oddssammenlikning:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen