More

  Newcastle etter stormen

  Etter ei turbulent uke for fotballens rike onkler, stilles nå spørsmål om tillit til eierne av klubbene som skulle bryte ut i en Superliga og hvilken straff klubbene skal få. Oppi dette MÅ Liverpool ta tre poeng.

  Anfield bader i sol mens Liverpool gjør seg klare til å ta imot Newcastle  – på kamptidspunktet som Jürgen Klopp ikke kan fordra, tidligkamp lørdag.
  Langs gjerdene foran den verdensberømte tribunen The Kop treffer sola også tekstiler. Stadig nye, stille protester har blitt knytt opp i form av flagg, skjerf, drakter og bannere for å protestere mot eier John W Henrys krumspring siste uke, avgjørelsen at Liverpool skulle bli med i den nye, Europeiske superligaen. Noen bannere uttrykker følelsen av mistillit, nå som heldigvis ideen som rikmannsklubb-lekebinge-fotball er lagt til side.
  Supporterkraft
  Takket være at fotballfans fra hele verden tok til ordet og protesterte der det var mulig og med sterke følelser, vekket det også engasjementet til spillerne som også protesterte i sine enorme nedslagsfelt på sosiale medier. De to viktigste delene av fotballen sto sammen og vant over kapitalistene. Det er vakkert.
  Ba om unnskyldning
  John W Henry tok alene på seg skylden for det han nedgraderte som ”støy”, men det som i realiteten var avsløringa på at han ikke skjønner fotballens DNA og sjel. Konkurranseelementet der alt er mulig og der du belønnes med spill i gjeve turneringer basert på gode resultater og ikke basert på hvor mange penger du har.
  Han rodde i sin polerte og alt for seine unnskyldning at dette selvsagt aldri ville ha skjedd uten supporternes samtykke. Så hvorfor i alle dager spurte han ikke supporterne eller spillergruppa og Klopp om råd før han bestemte dette som soloutspill?
  Spørsmålet er om Fenway Sports Group noen gang blir tilgitt dette av supporterne? Folk her i Liverpool har delte meninger om Liverpools eiere klarer å vinne tilbake tillit. Skal de det, må de i det minste gjenopprette supporter-komiteen som de så aktivt lente seg på som nye eiere for å lære om klubben. Fansen må bli representert og rådført i store klubb-avgjørelser. De må bli integrert og tatt på alvor.
  Formsterkt Newcastle
  Midt i den verste superliga-støyen på mandag, rota Liverpool bort to av tre svært viktige poeng mot Leeds i kampen om topp fire.
  Vinner de røde mot Newcastle i dag, klatrer de midlertidig inn på topp fire, men er avhengig av at utfordrerlagene West Ham og Chelsea avgir poeng for å holde seg der i løpet av helga. Og det vil de måtte gjøre denne runden, da de spiller mot hverandre senere i dag.
  Newcastle er i form. De har bare tapt én av sine sju siste oppgjør i ligaen og vunnet sine to siste – og der den ene seieren var nettopp mot topp fire-utfordrer West Ham.

  Statistikken på vår side
  Heldigvis har vi statistikken på vår side når det gjelder Anfield-oppgjør mot The Magpies. De har ikke vunnet over Liverpool på de 24 (!) siste ligaoppgjørene på Anfield. Der de røde har vunnet 20 oppgjør og spilt fire uavgjort.
  Det er faktisk ingen annet Premier League-lag Liverpool har vunnet flere hjemmeseire over enn nettopp Newcastle. Så måtte dette slå ut sånn i dag også, når bare tre poeng er godt nok i jakten på topp fire – idet bare seks ligarunder gjenstår.
  Symbolske mål
  Derfor satser jeg på at Mo Salah scorer i dag etter å ha brent noen store sjanser i de siste oppgjørene. Scorer han, blir han historisk som første Liverpool-spiller i Premier League-historien som scorer 20 mål eller mer i tre sesonger på rad.
  Fowler og Suarez klarte det i to sesonger på rad.
  En annen som liker å score mot Newcastle er Sadio Mané, som har nettet tre ganger i de tre siste oppgjørene mot Newcastle.
  Og går det som jeg tror, altså scoring for Liverpool i dag, blir det neste målet på Anfield det 250. ligamålet scoret på Anfield under Jürgen Klopps ledelse.
  Et kvart tusen øyeblikk av euforisk lykke.
  Måtte det bli mange, mange flere.
  Jeg går for 2-0 i sola på Anfield til hjemmelaget. Hva tror du?
  Liverpool er helgens største oddsfavoritt hos alle spilleselskap.Coolbet med best odds igjen:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen