More

  New Kid on the Block

  Tottenham ender også i år opp uten trofeer, og Antonio Conte ble belønnet med sparken da han nylig ga sin forklaring på hvorfor det stadig går skeis for hovedstadsklubben. Til tross for hele ni tap er Spurs uansett fortsatt med i kampen om topp 4 og Champions League-plass, og da som alltid grunnet Harry Kanes enorme scoringsappetitt. Kane er tidenes toppscorer både i Tottenham og for det engelske landslaget, mens han nå også bare har to spillere foran seg på Premier Leagues adelskalender. Før sesongen er ferdigspilt er han ganske sikkert nummer to på PL-oversikten, da det nå bare skiller tre scoringer frem til Wayne Rooney. Fortsatt skiller det 55 scoringer frem til Alan Shearer, men heller ikke denne rekorden er trygg.

  Les alt om helgens Premier League-runde

  Kane har blitt 29 år, men har fortsatt mange gode år igjen på toppnivå. Om det blir i Tottenham er strake mer usikkert. Alt tyder på at landslagskapteinen må flytte på seg om han vil vinne trofeer, og det mangler ikke interessenter. En mulig erstatter i Tottenham-laget står på motsatt halvdel denne helgen.

  Beilere på alle gatehjørner

  Harry Kanes kontrakt i Tottenham utgår etter neste sesong, og skal Spurs få betalt må de cashe inn denne sommeren. Ryktene sier at den ettertraktede angriperen er interessert i å forlenge, men det står beilere på hvert eneste gatehjørne, og mest sannsynlig er det nok at superspissen takker ja til et miljøskifte med større muligheter for å vinne pokaler. Og den eventuelle erstatteren kan finnes i laget som denne helgen besøker Tottenhams vakre storstue.

  Evan Ferguson er bare 18 år, men likevel i ferd med å bli hele Irlands store fotballhelt. Ikke siden Robbie Keanes glansdager har Irland hatt en spiller som regelmessig har dunket inn scoringer i toppen av Premier League-tabellen, og Keane gjorde det som kjent for (blant annet) nettopp Tottenham. Ferguson har tatt stadige steg både i landslaget og i Brighton, og hans aller første scoring kom 31.desember mot Arsenal, i hans bare tredje Premier League-kamp. Han ble da yngste irske målscorer i Premier League, og også den yngste i Brighton-historien. Ferguson har allerede vært involvert i seks scoringer. Av spillere med minimum 500 spilte minutter i Premier League denne sesongen, er det bare Erling Braut Haaland som har et bedre snitt. Allerede nå går sammenlikningene med Harry Kane, og ryktene om interessen fra Tottenham går høyt.

  Siste sjanse

  Spissduellen blir en kamp i kampen, men først og fremst tyder alt på at lørdagens batalje er begge lags siste mulighet til å henge med i kampen om topp 4. Tottenham har bare tre poeng frem, men da med flere spilte kamper enn duoen foran dem på tabellen. Brighton er fire poeng bak Tottenham igjen, men med to færre spilte kamper. Og Brightons formkurve er imponerende. Bare Arsenal, Manchester City og høytflyvende Aston Villa har plukket flere poeng i 2023, og på bortebane er Brighton ubeseiret fra siste syv kamper – med 17 scoringer notert. Tottenham har samtidig notert fire strake hjemmeseirer, inkludert møter med Manchester City og Chelsea.

  Ingen av lagene kan være fornøyd med poengdeling, og Tottenham har da heller ikke spilt uavgjort på hjemmebane denne sesongen. Mye tyder på underholdende batalje i Nord-London.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen