More

  Neuer først i køen

  FIFA, og deres ubrukelige frontfigur Gianni Infantino har utstyrt syv europeiske lagkapteiner med munnkurv, og med trussel om gule kort og andre reaksjoner har Harry Kane & Co valgt å droppe regnbuefarget kapteinsbind. De har imidlertid alle gjort det mot egen vilje, og trolig stopper ikke historien der.

  At lagkapteinene ikke vil risikere å pådra seg gule kort i innledende kamper er forståelig, da en senere suspensjon vil føre til at de kan miste avgjørende kamper i sluttspillet. Fortsatt er man imidlertid veldig tidlig i gruppespillet, og det må være lov å håpe at noen tar et skikkelig standpunkt senere i turneringen.

  Skulle for eksempel Tyskland være utslått av turneringen med én kamp igjen å spille vil det ikke være overraskende om Manuel Neuer kommer på banen mot Costa Rica med regnbuefarget kapteinsbind.

  Han vil i så fall få støtte fra et noe nær samlet fotball-Europa, millioner av fans, og den tyske innenriksministeren Nancy Faeser, som så Tysklands første kamp med sitt egne regnbuefargede armbånd fra tribunen.  

  Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og Belgias utenriksminister Hadja Lahbib har også gjort regnbueopprør på tribunen i løpet av VM, mens flere tyske landslagsspillere har spilt med regnbuefargede fotballsko.

  Wales har på sine treninger i Qatar brukt regnbuefargede cornerflagg, mens det tyske landslaget leverte smart innøvd protest før sin kamp mot Japan.

  Mer vil, som seg hør og bør, komme og det blir spennende å se hvem som først velger å ta straffen for regnbuefarget kapteinsbind. Blir det Simon Kjær? Virgil van Dijk? Gareth Bale? Harry Kane? Trolig vil det bli fra laget som først skal spille en betydningsløs kamp.

  Etter sjokknederlaget mot Japan virker i så måte Tyskland å stå først i køen, og tyskerne er da også laget som virker aller mest ivrige på å stå opp mot de spinnville reglene de er påført.

  -Det var bred enighet om at vi ønsket å sende et signal. FIFA har satt munnkurv på oss, og det ville vi vise, sa den tyske landslagssjefen Hansi Flick etter at alle i det tyske landslaget holdt seg for munnen da lagbilde ble tatt rett før avspark mot Japan.

  Tyskland tapte åpningskampen, og kan være ute av turneringen allerede til helgen. Med tap mot Spania, samtidig som Japan slår Costa Rica, vil tyskerne være ute av stand til å avansere fra gruppe E uansett resultat mot Costa Rica i siste kamp.

  Da gis i så fall Manuel Neuer muligheten til å frivillig ta et gult kort. Trolig til unison applaus fra tyske fans både i Qatar og hjemme. Noe å være stolt av, og noe som kan dempe skuffelsen over at den firedoble verdensmesteren som i 2018 blir sendt hjem fra VM uten å avansere fra gruppespillet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen