More

  Når kattene er borte..

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Hvem imponerer med tre av La Ligas fire beste lag av gårde i (enda) varmere strøk?

  La Ligas to soleklart beste lag denne sesongen, Barcelona og Real Madrid, er nede i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh denne uken og gjør opp om Supercup-trofeet, med finale søndag. Det samme er ligafirer Real Betis, som spilte semifinale i aksjon. Dermed skal ingen av disse lagene spille den 17. ligarunden denne helgen, og det gir muligheter for lagene bak til å kneppe innpå og posisjonere seg.

  Rundens soleklare høydepunkt finner sted i San Sebastián, der det gjøres klart for det 151. baskerderbyet i ligasammenheng mellom Real Sociedad og Athletic Bilbao. Et av Europas heftigste nabooppgjør kan du lese alt om i helgens utgave av Tips Weekend, men vi anbefaler allerede nå og sette av lørdag kveld fra klokken 21 til 23.

  Til helgen får vi også se hvordan Atlético Madrid vil se ut uten João Félix. Portugiseren forlot den spanske hovedstaden til fordel for den engelske, der €120 millioners-mannen skal tilbringe resten av sesongen på lån i Chelsea. Det litt snodige med 23-åringen er at han ikke kan anses som en suksess i Madrid, men heller ikke en fiasko. Midt imellom viste seg å ikke være godt nok for trener Diego Simeone, som aldri har lagt skjul på at han og angrepsspilleren ikke har et spesielt godt forhold. En kortsiktig løsning er ikke alltid den beste, men kan hende var det det som trengtes denne gangen.

  Når en ny helg står for døren, betyr også det en ny mulighet for tabelljumbo Elche til å sikre seg sesongens første trepoenger. Levante satte La Liga-rekord i 2021 med 26 strake kamper uten seier mellom 18. april til 20. desember, en rekord Elche er i ferd med å nærme seg med stormskritt. Siden de vant sesongens siste kamp i 2021/22-sesongen, betyr det at fortsatt er ti kamper frem til den rekorden, men trener Pablo Machín håper nok at Levantes rekord lever trygt videre lenge før det blir aktuelt å snakke altfor høyt om den. Likevel er det vanskelig å komme unna at de har kniven på strupen denne helgen, all den tid de møter Cádiz som ligger 11 poeng foran på 18. plass.

  Slik som forrige uke, åpner Celta Vigo også denne runden til helgen med avspark fredag kveld hjemme mot Villarreal. Det betyr nye muligheter for Jørgen Strand Larsen å score sitt første for de lyseblå, som dro i land en svært viktig seier sist helg på bekostning av hjelpeløse Elche. Denne gangen venter atskillig tøffere motstand i form av Villarreal, som ankommer Vigo med en solid fjær i hatten etter seieren mot Real Madrid. Og med Madrid, Barcelona og Real Betis av gårde i Saudi-Arabia, er det opp til resten av lagene å danse på bordet.

  Helgens spillforslag

  FAVORITTEN
  Osasuna – Mallorca H @ 2,10 (Coolbet)

  LURINGEN
  Girona – Sevilla B @ 3,06 (Coolbet)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen