More

  Når Champions League-gigantene møtes

  Liverpool 15. september 2021: Tenk det, Anfield gjør seg klar for å ta imot AC Milan for aller første gang i historien. Laget som har vunnet Champions League, eller Europacupen om du vil, hele sju ganger.
  Mirakelet i Istanbul
  Mange Liverpool-fans får frysning nedover ryggen eller gåsehud når de hører klubbnavnet. For de fleste av oss har en historie om hvor vi var i pausen da Liverpool lå under 0-3 mot AC Milan i Champions League-finalen i Istanbul i 2005.
  Jeg var på vei om bord i et fly som skulle fly meg på bryllupsreise til Tobago – uten å vite at dramaet som utspilte seg i varmen i Tyrkia skulle endre mitt liv for alltid og gjøre meg til en Liverpool FC-forfatter og fotballskribent, og som igjen skulle ende i at familien flyttet til Liverpool og bygge fotballhotellet Hotel Tia. Det er en lang historie. Men den er sann.
  Liverpool, som nå har vunnet Champions League 6 ganger, slo altså Italienerne på mirakuløst vis på straffekonkurransen etter å ha hentet inn 0-3 på seks magiske minutter. AC Milan var ikke bare det beste laget den kvelden, de var et av de beste lagene i verden akkurat da, men reiste slukøret hjem.
  De tok hevn i Athen i finalen to år etter, da de stakk av med seieren 2-1, selv om Liverpool framsto som det sterkeste laget da de møttes for andre gang.
  Det er utrolig at to så store giganter i Champions League-sammenheng aldri har møtt hverandre i gruppespill eller i sluttspillet før finalen, verken før eller etter de to finalene i 2005 og 2007.
  Ingen Zlatan
  AC Milan er ikke så sterke som de en gang var. I fjor ble de nummer to i Serie A, en liga som ikke er like konkurransedyktig internasjonalt som den har vært, mens Liverpool har spilt finale både i 2018 og 2019, og vant senest i Madrid i 2019 og stakk av med seieren i Premier League i 2020, i en periode der engelske toppfotball igjen er særdeles konkurransedyktig internasjonalt, med to engelske lag i Champions League-finalen to år på rad.
  AC Milan har mistet sin strålende keeper, men de har den ”gamle” ringreven og fotballikonet Zlatan. Jeg hadde gledet meg til å se Zlatan i aksjon på Anfield-gresset, men i går kom dessverre beskjeden om at han ikke er spilleklar.
  For første gang tilbake på Anfield
  Når jeg i kveld går inn under flomlyset på Anfield, har jeg ikke vært på kamp der på hele 18 måneder og ei uke. Det kommer til å bli emosjonelt. Jeg tror jeg kommer til å gråte, og jeg håper mitt comeback som supporter blir kronet med en solid seier i Liverpools åpningskamp i Champions League.
  Jeg tipper 2-0 til Liverpool og jeg tror Mo Salah og Sadio Mané finner nettmaskene.
  100-klubben
  Det ligger i lufta. Mané hadde mange sjanser mot Leeds og kunne fått uttelling for flere en det ene målet på tampen. I kveld tror jeg han lykkes med å score minst ett mål.
  Scorer han, blir det hans 100. mål for Liverpool – som 18 spiller i historien til å klare det. Kevin Keegan er på akkurat 100 mål for de røde, og da smetter Mané inn på lista sammen med selveste Keegan. Scorer han flere, kryper han forbi.
  Spiller Salah i dag, som jo selvsagt er mest sannsynlig, er det Salahs 100. kamp på Anfield. Og der trives han godt. The Kop må være ekstra inspirerende, for Salah har scoret hele 71 ganger på 99 kamper hjemme. Det er ikke rart han skapte historie med å ha scoret 100 Premier League-mål som 5. raskeste i PL-historien forrige helg mot Leeds. Det kan han i stor grad takke hjemme-fansen for.
  Og i kveld er jeg en av dem, og jeg gleder meg som en liten unge.
  Riktig god kamp!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen