More

  Napoli og Juventus leder an

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi starter med en kort oppsummering av de to mandagskampene som ikke kom med i Tipsbladet. I bunnoppgjøret mellom Hellas Verona og Cremonese ble Darko Lazovic den store helten med sine to scoringer som førte vertene bort fra sisteplassen på tabellen. Den inntas nå av nettopp Cremonese som fortsatt jakter sesongens første seier. Mer dramatisk ble det i kveldsoppgjøret. Atalanta var gjort til klar favoritt borte mot Bologna, men kom tidlig under. Teun Koopmeiners og Rasmus Højlund sikret imidlertid at man snudde til en særdeles etterlengtet 2-1-triumf. Midtukens cupkamper er nå lagt bak oss og vi kan se frem imot helgens nye italienske serierunde.

  Fredagsgodbit

  Helgens serierunde kunne umulig startet på bedre vis. Fredagens eneste oppgjør er mellom nummer én og to tabellen når Napoli ønsker Juventus velkommen til Stadio Diego Armando Maradona. Dette er naturligvis én av våre utvalgte hovedkamper i Tipsbladet Weekend denne uken og får sin rettmessige oppmerksomhet på de neste sidene. Tre kamper venter lørdag og først ut er møtet mellom opprykkerne Cremonese og Monza. Det er ingen tvil om at det er gjestene som har gjort størst inntrykk på oss til nå denne sesongen. Lørdag imponerte laget igjen da man kom tilbake to ganger hjemme mot Inter og reddet det ene poenget på overtid. Lørdagen avsluttet med at begge Milano-lagene skal i aksjon og begge kommer til å bli gjort til store favoritter. Felles for begge er imidlertid at de skuffet stort forrige helg. Milan så ut til å ha full kontroll hjemme mot Roma søndag kveld og trener Stefano Pioli trodde nok også seieren var i boks da han begynte å gjøre flere bytter. I stedet ble en trygg 2-0-ledelse rotet bort og foran lørdagens bortemøte med Lecce har den regjerende mesteren dermed syv poeng opp til tabelleder Napoli. Inter rotet som tidligere nevnt bort ledelsen to ganger mot Monza og ligger to poeng bak byrivalen. Lørdag kveld kommer Hellas Verona på besøk som garantert har fått fornyet selvtillit etter Darko Lazovics to scoringer og 2-0-seieren mot Cremonese mandag.

  Rundens største favoritt

  Søndag er som vanlig dagen med størst aktivitet i Italia. Tidligkampen er mellom Sassuolo og Lazio, to lag som skuffet stort for tiden. Lazio rotet bort 2-0-ledelse mot Empoli og gikk fra 1-0-ledelse til tap for Lecce i siste bortekamp og vi mener denne kampen er helt åpen tross Sassuolos store problemer. 15.00-runden byr på Udinese hjemme mot Bologna, der vertene skal forsøke å finne tilbake til godformen fra seriestarten. Torino blir naturlige favoritter hjemme mot Spezia, men må finne en vei forbi Bartlomiej Dragowski som var tilbake fra skade mot Lecce søndag og storspilte mellom stengene. Atalanta – Salernitana har avspark 18.00 søndag og der finner vi rundens største favoritt. Atalanta har riktignok ikke levert varene på lang tid nå, men å snu 0-1 til 2-1-seier borte mot Bologna mandag kan ha vært akkurat det man trengte for å få fart på sesongen igjen. I kveldskampen tar Roma imot Fiorentina der vertene trenger å fortsette oppturen fra sluttminuttene mot Milan forrige helg for å henge med i kampen om Champions League-plassene.

  Sampdoria i trøbbel

  Helgens italienske runde avsluttes med én mandagskamp. Empoli mot Sampdoria er nok ikke en kamp som går inn i historiebøkene som helgens høydepunkt, i hvert fall nå på forhånd, men poengmessig står det mye på spill. Gjestene har som kjent hatt en knalltøff sesong ute på banen og for fansen ble ikke vinteren særlig mye enklere med Sinisa Mihajlovics og Gianluca Viallis bortganger. Det var meget spesiell stemning på Stadio Luigi Ferraris forrige helg når begge ble hedret, men ute på banen var det fortsatt lite som stemte hos laget som ligger nest sist på tabellen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen