More

  Nå er det opp til de andre 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det blir naturligvis ingen Erling Braut Haaland å se i lagoppstillingen lørdag, men det betyr ikke at norsk seier i Spania er «Mission Impossible». 

  Tirsdagens utgave av Tipsbladet rakk bare så vidt å komme i postkassene til leserne våre før nyheten om at Erling Braut Haaland mister landskampene mot Spania og Georgia var ute. Ståle Solbakken kunne fortelle om en nedbrutt Man City-stjerne som var veldig skuffet over å ikke kunne hjelpe nasjonen sin til en god start på EM-kvalifiseringen. Men, landslagssjefen var også vel så tydelig på at han ikke ville høre ett eneste ord om Haaland igjen før landslagssamlingen var over, for ikke å forstyrre forberedelsene til lørdagens oppgjør i Málaga. Likevel måtte Solbakken svare pressen på spørsmål om Haalands motivasjon, og om han egentlig kunne spilt mot Spania, hvis han hadde ønsket. 
   
  Spissalternativer fra La Liga 
  – Han spilte de fire Nations League-kampene i juni, vel vitende om at han skulle skifte klubb, og vel vitende om at han utsatte et par inngrep, som gjorde at hans pre-season med Man City ble vesentlig kortere og vesentlig dårligere fordi han prioriterte landslaget. Du får meg ikke en promille inn på det at gutten ikke vil dette eller prioriterer det, sa en krystallklar Solbakken til fremmøtt presse i Spania. 

  Dermed er det opp til de andre landslagsstjernene å prestere i landslagsstjernens fravær, men det er uansett ingen tvil om at Norge har et enormt Erling Haaland-formet hull å fylle på topp på lørdag, når EM-kvalifiseringen braker løs, men kan hende er ikke alt bekmørkt. Martin Ødegaard er fremdeles kaptein for Premier League-ledende Arsenal, og 24-åringen har, sammen med Haaland, kanskje vært Premier Leagues beste spiller denne sesongen. Og lengre sør, i nettopp Spania, er Alexander Sørloth i ferd med å gjøre en meget god sesong for Real Sociedad, og Jørgen Strand Larsen har atskillige gode prestasjoner å vise til etter overgangen til Celta i fjor sommer. 

  – Mer enn Haaland 
  Men, Haalands forfall har selvsagt ikke gått upåaktet hen i Spania før lørdagens oppgjør, og fersk landslagssjef Luís de la Fuente har prøvd det han kan for ikke at de spanske spillerne skal trekke et kollektivt lettelsens sukk.  
   
  – Norge består så mye mer av Erling Haaland. De har klassespillere over hele linja, så vi må fremdeles være på vårt beste for å dra i land tre poeng, sa den ferske landslagssjefen i forbindelse med uttaket av sin første tropp. 

  Den troppen inneholdt flere overraskelser. Blant annet var det ingen plass til David de Gea, som har hatt en god sesong mellom stengene for Manchester United. I stedet skal Chelseas Kepa Arrizzabalaga, Brightons Robert Sánchez og Brentfords David Raya gjøre opp om keeperplassen til La Roja. Det mest overraskende er kanskje at Bryan Gíl, kantspilleren som er på lån i Sevilla fra Tottenham, er inkludert i troppen, men som bare har 279 La Liga-minutter å vise til etter låneovergangen i januar. Og ekskluderingen av Celtas Gabri Veiga, midtbanekometen som har hatt en kanonsesong denne sesongen, har også fått mange spanjoler til å heve på øyenbrynene. 

  Spania-oddsen har stupt 
  Lørdag starter altså Norges EM-kvalifisering, og nordmennene har gjort det bra på bortebane når det har blitt spilt om EM-billett de siste årene. Under forrige EM-kvalik var 1-2-tapet for nettopp Spania det eneste tapet Norge gikk på, og Norge slo også Færøyene og Malta på sine reiser, i tillegg til 1-1 mot Sverige og Romania. Spania har en fryktinngytende statistikk på hjemmebane i EM-kvalifiseringen, og har ikke tapt siden Hellas overraskende slo dem 1-0 i 2003. Siden har La Roja radet opp utrolige 22 hjemmeseirer i denne turneringen, og baklengsen mot Norge er faktisk det eneste på hjemmebane i EM-kvaliken siden 2014. 

  Etter det ble klart at Haaland mister de kommende kvalifiseringskampene, har oddsen på spansk hjemmeseier naturligvis stupt den siste uken. Nå ligger spansk triumf til usle 1,33 hos Norsk Tipping, mens norsk seier vil gi hele 9,20 ganger innsatsen. Norge har levert bragder på bortebane i Europa uten en spiss i ypperste verdensklasse tidligere, og nå er det opp til Ståle Solbakkens beste menn å gjøre det igjen. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen